maandag 19 november 2012

Musing Mondays #9


Musing Mondays is een wekelijks terugkerend thema, gehost door MizB op Should Be Reading. Elke week krijgen we een boekgerelateerde vraag, die we zo eerlijk mogelijk zullen beantwoorden. 

Do you read the ending before you start a book? Do you ever skip ahead to read the ending?

Toen ik nog jong was, kon ik niet altijd mijn nieuwsgierigheid bedwingen en las ik weleens de laatste pagina van een boek. Nu vind ik dat nogal zonde, omdat schrijvers erg hun best doen om op te bouwen naar een bepaald einde, en je door de laatste pagina te lezen, een deel van die verrassing voor jezelf verpest. Ik laat me meeslepen in het verhaal via de weg die de schrijver voor mij gekozen heeft.

Wat doe jij? Lees je al stiekem het einde of kun je je nieuwsgierigheid bedwingen?

Photobucket

3 opmerkingen:

  1. There is one reason why I go to the ending, once in awhile. However, I always check to see how many pages are in the book, but I never read the ending in doing so.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik deed dat ook toen ik klein was! Nu een stuk minder, maar er zijn wel gevallen waarin ik het doe, als het boek bijvoorbeeld heel saai is, dan lees ik de laatste pagina's, als ik het dan allemaal nog volg, DNF ik, want dan vind ik het boek niet goed genoeg. En soms als het heeeeel spannend is. Ik heb het bijvoorbeeld gedaan met The Time Traveler's Wife en ik begon na een tijdje te vermoeden hoe dit boek zou eindigen en ik wilde zo graag dat dat niet gebeurde dat ik naar het einde ben doorgebladerd, en het gebeurde :(. Maar anders nooit! Het verpest het boek vaak!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.