maandag 26 november 2012

Musing Mondays #10


Musing Mondays is een wekelijks terugkerend thema, gehost door MizB op Should Be Reading. Elke week krijgen we een boekgerelateerde vraag, die we zo eerlijk mogelijk zullen beantwoorden. 

De vraag van deze week:
Have you ever read a book after watching the movie/television version only to find that you don’t like the book as much as the adaptation?

Om heel eerlijk te zijn weet ik dit eigenlijk niet. Ik heb een aantal boek/film-tv series gezien, maar eigenlijk vind ik altijd de boeken leuker. True Blood, oftewel Sookie Stackhouse is misschien een uitzondering. Hier vind ik de boeken en de tv-serie zoveel van elkaar verschillen, dat ze beide op een andere manier leuk zijn. Ik vind de verhaallijn in het boek boeiender en Sookie leuker. Maar in de tv-serie vind ik de personages zoals Tara, Lafayette en Pam weer veel beter over komen.
Verder komt het eigenlijk bijna nooit voor dat ik een film kijk voor ik het boek ga lezen. Binnenkort komt Warm Bodies uit, ik heb bedacht dat ik eerst de film ga kijken en dan het boek lezen. Er wordt nu al gezegd dat er veel verschil is tussen het boek en de film, het boek schijnt een wat serieuzere sfeer te hebben. Ik ben dus heel benieuwd hoe ik het ga ervaren!
 Hoe zit dit bij jullie? Lezen jullie wel eens een boek achteraf en viel deze dan wel eens tegen?


3 opmerkingen:

 1. Ik kan True Blood niet kijken omdat ik me mateloos stoor aan het accent, vind de boeken wel prima vermakelijk.

  Hoop dat Warm Bodies een succes is voor je zowel het boek als de film.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb even zitten nadenken en ik kan ook op geen enkele film komen die ik beter vond dan het boek. Altijd andersom. Ik kijk wel eens de film eerder dan het boek, maar dan vind ik achteraf het boek toch altijd beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees eigenlijk altijd eerst het boek en dan pas kijk ik de film. En soms zelfs kijk ik de film niet eens, omdat het boek toch beter is :P. Ik heb bijvoorbeeld wel de Harry Potter films en Hunger games gezien, maar bijvoorbeeld True Blood kijk ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.