donderdag 22 november 2012

Recensie: Stad van Beenderen (Kronieken van de onderwereld #1) - Cassandra Clare

Titel: Stad van Beenderen (Kronieken van de Onderwereld #1)
Auteur: Cassandra Clare
Genre: Young Adult, Bovennatuurlijk, Fantasy, Paranormaal
Format: paperback, bookdepository
Publicatie datum: maart 2007
Talen: Engels, Nederlands, Spaans, Frans etc.
Samenvatting van Bol:

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?


Er komt weer een geweldige boekverfilming in de bios! City of Bones, oftewel Mortal Instruments Series. Veel van jullie zullen de trailer al gezien hebben, maar voor wie het gemist heeft: check dit! 
Ik werd er heel enthousiast van en ben meteen begonnen met de serie te herlezen!Toen ik de trailer van de film zag, ging mijn hart wild kloppen en kreeg ik een lichtelijk hysterische tiener-aanval. Ja, zelfs als je 22 bent mag je soms nog wat puberig reageren. Hetgeen waar ik op reageerde?
<<<<< Hij ja, Jamie Campbell Bower. 
Jamie gaat de geweldig sexy Jace spelen. Jace is in het boek het karakter waar het voor mij allemaal om draait, en zijn interacties met Clary laten mijn hart sneller kloppen.

Stad van Beenderen is het eerste boek in de Kronieken van de Onderwereld serie.  Wanneer Clary samen met haar beste vriend Simon uitgaat, is ze getuige van drie stoer uitziende tieners die een andere tiener vermoorden. Met een zwaard. En een zweep. En Simon kan ze niet zien. Clary ontdekt dat ze afstamt van demonenjagers en wanneer haar moeder ontvoert wordt krijgt ze hulp van de drie vreemdelingen. 

Wanneer je dit boek begint geniet je meteen van leuke interacties tussen Clary en andere karakters. Ik vind het grappig hoe ze met Simon praat, haar beste vriend. Je merkt aan alles dat die twee elkaar door en door kennen. Wel vind ik het een beetje zielig dat Simon smoorverliefd op haar is en Clary dat niet door heeft. Ik vind het ook een beetje irritant omdat ik een love triangle aan voel komen. Get real Simon, Clary gaat nooit hetzelfde voelen voor jou!
En dan heb je Jace, de mysterieuze klootzak die meteen je hart veroverd. Hij is hard, soms wat gemeen maar hij liegt nooit en staat altijd voor zijn vrienden klaar. Hij lijkt soms geen gevoelens te hebben maar doet dan weer iets waardoor we zijn hart zien. 
De wereld word langzaam aan je geïntroduceerd en hoewel ik deze serie een paar jaar geleden gelezen heb, was alles weer verrassend en nieuw. Ik heb alleen de eerste 3 gelezen, toen ik eenmaal te lang moest wachten op het volgende deel was ik er wel klaar mee.

Ik vind deze serie echt een aanrader en hoop dat mensen hem snel gaan lezen! Het is spannend, sexy en je kan merken dat Cassandra Clare weet wat ze doet. Plus er zijn al 5 boeken uit, waarvan er 4 vertaald zijn in het Nederlands (en de 5e komt ergens dit najaar). Op het zesde deel en laatste deel komt in het Engels begin 2014 uit en ik vermoed dat het Nederlandse niet lang op zich zal laten wachten.

Beoordeling:
1.       Cover   4/5 
Ik vind de cover erg stoer. Ik stel me voor dat het Jace is (gezien de blonde haren) en de tatoeages zijn echt super mooi. Dit is een boek die ik op zou pakken omdat de cover boeiend is. Alles past bij elkaar en het geeft het verhaal goed weer.
2.      Verhaal    4/5
Het verhaal begint spannend en eindigt spannend. Alles wat daar tussenin zit race je door. Wat een heerlijk verhaal, ik ben na het einde ook heel benieuwd hoe dit goed gaat komen.
3.      Personages   4/5
De personages zijn aantrekkelijk geschreven. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid en stem. Cassandra Clare laat niemand dingen doen die tegen zijn of haar karakter ingaat. Ook ben ik een Simon fan, omdat hij Clary laat nadenken en ervoor zorgt dat ze dichtbij zichzelf blijft.
4.      Wereld  4/5
De wereld is me nog niet helemaal duidelijk. Ik denk dat dit ook is om de verrassing groter te maken als Clary meer ontdekt. Ik vind het knap hoe Cassandra uitlegt waarom dingen zijn zoals ze zijn en hoe het kan dat mensen niet afweten van alle monsters en ander gespuis.
5.      Schrijfstijl   4/5
Cassandra Clare heeft een vrij duidelijke schrijfstijl. Ze schrijft op een jonge en frisse manier. Ze schrijf grappig en hip.

Dat geeft dit boek een beoordeling van 4/5 punten!

Koop hier!
Nederlands: Selexyz, Bol, Bruna
Engels: Selexyz, Bol , Bookdepository, Amazon

Wat vond jij van de trailer? En heb je de boeken gelezen, of ga je dat nog doen voor de film uitkomt?


 14 opmerkingen:

 1. Ik zag de trailer en het eerste wat ik dacht: dit boek MOET ik lezen. Ik kan vooral fangirlen over Jonathan, haha. Nu kan ik Valentijn helemaal niet als slechterik zien..

  Ik vind het verhaal heerlijk! Ik ben nu halverwege, maar het is moeilijk om het weg te leggen. Jace is geweldig en ik vind de conversaties in het boek leuk om te lezen.

  Goede review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik claim Jace als mijn boek-vriendje ;) Wat is hij geweldig zeg! Ik had precies hetzelfde als jij, de trailer maakte echt enorme indruk op me! Meteen moest ik de serie opnieuw lezen, ik ben namelijk maar tot boek 3 gekomen! Haha, Valentijn is eh.. te leuk gecast helaas. Ik ben ook heel benieuwd naar Magnus Bane!

   Verwijderen
 2. Ik heb het eerste deel al gelzen, vooral de manier waarop cassandra het verteld zorgt er al voor dat je het boek niet neer wilt leggen.
  Toch vraag ik mij af in hoeverre de film precies doet wat er ook in het boek staat. Verder lijkt het mij een hele leuke en spannende film, net als het boek!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb tot deel 3 al gelezen in deel 4 ben ik nu bezig.Ik vind het een spannend en kei tuf verhaal!De situatie tussen Alec en Magnus vindt ik super tof;Dat is eens wat anders dan in de meeste boeken!Ik kan niet wachten tot deel 5 en 6 uit is in Belgie!!
  Ik Wil ook heel graag naar de film gaan kijken!Ik had alleen me alleen de stille broeders nog enger voorgesteld.En Valentijn vindt ik heel goed gekozen als personage en hoe ze die beschrijft. Ik zou hem zelf nog gaan geloven ook!!Die afferes tussen die families,super!!!
  Kortweg ik vindt het een geweldige reeks

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeft iemand een idee wanneer deel 5 en 6 in België zullen uitkomen! IK.KAN.NIET.WACHTEN!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zijn geweldige boeken. ik kan ook niet wachten tot dat deel 5 en 6 in het Nederlands uitkomen. Ik vraag me ook echt af wanneer het uit komt. Weet iemand dat toevallig? Echter vind ik de film slecht als je het vergelijkt met het boek. Maar dat is meestal als ze een boek verfilmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. de boeken zijn echt GE-WEL-DIG! deel 5 komt 5 november 2013 uit... nog eventjes wachten... ik vind het jammer dat ze Jamie Campbell Bower hebben gekozen... zo ziet jace er niet uit in mijn gedachten... clary ziet er ook heel anders uit in mijn verbeelding. verder kloppen alec, isabelle en simon wel. ik heb de film nog niet gezien maar de trailer maakt me heel benieuwd! ik moet alleen nog even wachten totdat mijn BFF het boek uit heeft zodat we samen kunnen kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb het film gezien, de boek lees ik nog. wat me opgevallen is is dat het boek en het film niet samen kloppen. er zit een groot verschil tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb precies dezelfde reactie toen ik het boek las, ik hield echt van de interacties tussen Clary en de andere personages. Ik ben er echt mee eens dat de auteur haar stijl heeft van schrijven waardoor het inderdaad zeer spannend is en leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. kijk de serie shadowhunters maar

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De wereld word langzaam aan je geïntroduceerd en hoewel ik deze serie een paar jaar geleden gelezen heb, was alles weer verrassend en nieuw. Ik heb alleen de eerste 3 gelezen, toen ik eenmaal te lang moest wachten op het volgende deel was ik er wel klaar mee. wholesale salwar kameez online shopping , wholesale salwar kameez online shopping ,

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.