dinsdag 27 november 2012

Recensie: Half-Blood (Covenant #1) - Jennifer L. Armentrout

Half-Blood (Covenant, #1)Titel: Half-Blood (Covenant #1)
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Genre: Young Adult, Paranormaal, Bovennatuurlijk
Format: Paperback, gekocht via Bookdepository
Publicatie datum: 18 oktober 2011
Talen: Engels, Spaans en Turks

Samenvatting van Goodreads:

The Hematoi descend from the unions of gods and mortals, and the children of two Hematoi-pure-bloods-have godlike powers. Children of Hematoi and mortals-well, not so much. Half-bloods only have two options: become trained Sentinels who hunt and kill daimons or become servants in the homes of the pures. Seventeen-year-old Alexandria would rather risk her life fighting than waste it scrubbing toilets, but she may end up slumming it anyway. There are several rules that students at the Covenant must follow. 

Alex has problems with them all, but especially rule #1:Relationships between pures and halfs are forbidden. Unfortunately, she's crushing hard on the totally hot pure-blood Aiden. But falling for Aiden isn't her biggest problem--staying alive long enough to graduate the Covenant and become a Sentinel is. If she fails in her duty, she faces a future worse than death or slavery: being turned into a daimon, and being hunted by Aiden. And that would kind of suck.


Half-blood is het eerste boek van Jennifer L. Armentrout dat ik ooit gelezen heb. Ik geloof niet dat deze vrouw in staat is om een slecht boek te schrijven. Ik ben verliefd geworden op haar boeken over de sexy aliens in Obsidian en Onyx (Lux #1 & #2) en de Convenant serie vind ik zelfs nog leuker. Dat komt misschien ook een beetje omdat ik deze serie op de Vampire Acadamy serie vind lijken. (Beide meisjes zijn in het begin van het boek op de vlucht, beiden worden ze verliefd op hun trainer, in beide series zijn er drie rassen, enz.)

Drie jaar geleden zijn Alexandria en haar moeder gevlucht naar de mensenwereld. Haar moeder heeft haar al die tijd niet verteld waarom ze met haar gevlucht is. Alex is een half-blood, wat betekent dat haar moeder een pure is en haar vader een mens. Pures zijn afstammelingen van de goden. Half-bloods werken vaak als slaaf van de pures, of als ze geluk hebben, mogen ze trainen aan de Covenant om Guard of Sentinel te worden. Alex wordt gevonden door Sentinels van de Covenant, waaronder de knappe Aiden. Nu ze weer terug is in de Covenant moet ze zich bewijzen. Ze heeft tot het nieuwe schooljaar de tijd om op hetzelfde niveau als haar klasgenoten te zijn, anders moet ze de rest van haar leven doorbrengen als de slaaf van haar stiefvader.


Alexandria is het type personage dat overal een weerwoord op heeft. Ze is koppig, eigenwijs en weet in veel gevaarlijke situaties terecht te komen. Ook wordt ze verliefd op een pure, terwijl het verboden is als half om een relatie met een pure aan te gaan.  Het boek is nooit saai en de opmerkingen van Alex maakten me regelmatig aan het lachen. De personages zijn goed neergezet en hebben genoeg diepte. Zo werd ik samen met Alex ook een beetje verliefd op Aiden en voelde ik haar pijn, omdat het niets zou kunnen worden. 

De wereld is gebaseerd op onze wereld, maar dan met de half-bloods, pures en daimons erbij. Door de echte wereld te gebruiken, bleef het verhaal iets realistisch houden en vond ik het makkelijker om me in te leven in de personages en het verhaal. Ook de schrijfstijl werkte hier aan mee. Jennifer L. Armentrout heeft een hele prettige schrijfstijl, waardoor ik in sneltreinvaart door het boek heen ging. Er komt veel spanning in het boek voor en een aantal plotwendingen waar ik niet verder over zal uitweiden, omdat ik dan teveel verraad.

Deity, het derde boek uit deze serie, is net uitgekomen en ligt al op mijn nachtkastje. Eerst zal ik Pure opnieuw lezen en beoordelen en daarna begin ik aan het lang verwachte Deity. Zelfs na meerdere keren lezen, blijft dit een fantastische serie. 

Beoordeling:
1.       Cover   5/5
 De covers van de Covenant serie zijn fantastisch. Ieder boek in de serie heeft een andere kleur en de mooie sierlijke letters. De kaft glanst en valt enorm op tussen alle boeken met matte kaft. De Half-Blood cover heeft een prachtige bloem die net tot bloei gekomen is en zijn kern laat zien. Een mooie link met het boek.
2.      Verhaal    4/5
Het verhaal heeft een goede opbouw en bevat alle elementen voor een goed verhaal. Er komt spanning, romantiek en genoeg humor in voor. Ik zag wel veel gelijkenissen tussen Half-Blood en Vampire Acadamy van Richelle Mead.
3.      Personages   5/5
De personages zijn goed uitgewerkt en hebben ieder een eigen persoonlijkheid. Zo is Alexandria koppig en eigenwijs, maar ook heel liefdevol. Aiden is streng, maar rechtvaardig en heeft ook zijn gevoelige kant. De personages hebben genoeg diepte en blijven boeiend.
4.      Wereld   4/5
Het verhaal speelt zich af in de normale wereld, met paranormale invloeden. De locaties zijn vaak kort beschreven om de vaart erin te houden. De beschrijving mocht van mij af en toe wel iets uitgebreider.
5.      Schrijfstijl   5/5
Jennifer heeft een geweldige schrijfstijl, die je meesleept in het verhaal. De dialogen die ze schrijft laten de personages tot leven komen. Voor mijn gevoel was ik een plaatjesboek aan het lezen in plaats van tekst, omdat ik alles zo helder voor me kon zien.


Wat dit boek een beoordeling van 5 punten geeft!

Dit boek is onder andere hier te koop:

Photobucket

10 opmerkingen:

  1. De overeenkomsten met Vampire Academy vond ik juist een van de minpunten van deze serie, maar verder is een leuke serie om te lezen. En vanaf het tweede boek zijn er gelukkig al minder overeenkomsten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deity, het derde boek uit deze serie, is net uitgekomen en ligt al op mijn nachtkastje. Eerst zal ik Pure opnieuw lezen en beoordelen en daarna begin ik aan het lang verwachte Deity. Zelfs na meerdere keren lezen, blijft dit een fantastische serie. wholesale branded suits , clothes wholesale dealers in faisalabad ,

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.