maandag 21 januari 2013

Recensie: De Heelmeesters - Maria V. Snyder

Titel: De Heelmeester (Avry #1)
Auteur: Maria V. Snyder
Genre: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk, Romantiek.
Format: Hardcopy
Publicatie datum: Engels: december 2011 - Nederlands: 22 januari 2013
Talen: Engels, Nederlands
Avry 1 / De Heelmeesters
Samenvatting van Goodreads:

Haar gave om zieken te genezen levert de jonge Avry niet het gewenste respect op. Integendeel. Al jarenlang wordt haar soort opgejaagd en vermoord, en als verantwoordelijk aangewezen voor het verspreiden van een epidemie die duizenden het leven kostte.
Als Avry haar gave gebruikt om een stervend kind te redden, wordt ze verraden door diens ouders en zonder pardon ter dood veroordeeld. Terwijl ze op haar terechtstelling wacht, wordt ze onverwacht uit haar cel bevrijd door een mysterieuze man. Het volk waar hij toe behoort heeft Avry’s gave nodig om hun stervende prins te redden. Dezelfde prins die verantwoordelijk was voor het uitbreken van de epidemie in Kazan.
 

Het redden van de prins betekent zo goed als zeker Avry’s dood, maar een echt leven had ze toch al nooit. En nu moet ze kiezen – haar gave gebruiken om de ultieme vorm van barmhartigheid te tonen of te sterven in het nu al verloren gevecht voor erkenning van haar volk.

Wie meerdere boeken van Maria V. Snyder gelezen heeft, verwacht een bepaald niveau. Wanneer je dit boek begint moet je je even goed herinneren dat dit een young adult boek is en geen volwassenen/new adult. Nadat ik hierover gestruikeld was, heb ik het boek binnen twee dagen gelezen. Wat een heerlijk boek!

Avry (mooie naam!) is een jonge vrouw met een zeer speciale gave, Avry kan mensen genezen. Dit is niet de enige vorm van magie in dit land, maar dat mag je zelf ontdekken. 
Wanneer er een epidemie uitbreekt en de genezers er niets tegen kunnen doen, veranderd de status die de functie Heler heeft en dus haar hele leven. In plaats van respect worden de genezers nu opgejaagd en verantwoordelijk gehouden voor de miljoenen doden. Wanneer Avry bevrijd wordt uit de gevangenis, komt ze terecht in een wel heel bijzondere groep mensen. Ze maakt vrienden, vijanden en komt de liefde tegen.

Ik vond Avry een bijzonder karakter. Ze is een goed mens, met haar hart op de juiste plaats. Ik vond het soms vervelend dat ze zo onzeker kon zijn en zichzelf als het ware wegcijferde.De reis die ze door het land maakt vond ik bijzonder mooi omschreven. Het wordt niet saai als je leest hoe ze lopen en praten en onderweg dingen tegenkomen en ontdekken.
Het leukste vond ik de magie in de wereld, het is weer een boek met veel kleine details, iets waar ik enorm van kan genieten. Ik moet wel eerlijk zijn en bekennen dat het minder is dan in haar andere fantasy series, het verschil tussen jongvolwassen en volwassenen fictie denk ik.  Helaas is het einde van het boek zeer vervelend, het maakt namelijk dat je meteen het tweede deel wilt terwijl deze nog niet in het Nederlands verschenen is. Lastig luxe probleem.

Beoordeling:
1. Cover   4/5 
Ik ben geen enorme fan van de Nederlandse cover. Dit ligt vooral aan mij, ik ben nooit fan geweest van deze stijl. Wel denk ik dat het een boek is wat snel opgepakt wordt omdat het anders is dan de andere boeken. Het gezicht op het boek komt wel overeen met mijn beeld van Avry. 
2. Verhaal 4/5
Wie andere boeken van Snyder gelezen heeft, weet wat hij kan verwachten. Ik vind het enorm leuk geschreven, het verhaal is boeiend doordat er veel actie in zit, afgewisseld met persoonlijke gesprekken. Je gaat echt meeleven, waardoor alles wat er gebeurd intenser beleefd wordt.
3. Personages 4/5
De personages zijn goed ontwikkeld. Er zit groei in allemaal, je ziet ze echt voor je. Je gaat een klein beetje van ze houden.
4. Wereld 4/5
De wereld is erg vet! Ik ga niet teveel verklappen omdat het zo leuk is om langzaam alles te ontdekken, maar het is magisch!
5. Schrijfstijl 4/5
Maria V. Snyder pakt mij altijd in met haar schrijfstijl. Ik kan het niet omschrijven, ik ga het ook maar niet proberen. Ik kan alleen zeggen: probeer haar boeken een keer uit.

Dat geeft dit boek een beoordeling van 4/5 punten!  


Koop hier!
Nederlands: Bol , Bruna
Engels: Bookdepository , Amazon

Morgen komt dit geweldige boek uit! Dus bestel hem snel! Hopelijk ligt hij ook snel in de schappen van de boekenwinkels, zo'n mooie titel mag niet gemist worden!

Deel 2 is in het Engels al wel uit, maar daar zullen wij nog even op moeten wachten...

14 opmerkingen:

 1. Zo handig als je bijna alleen maar boeken in het Engels leest :p Ik ben al een tijdje nieuwsgierig naar dit boek - sowieso naar haar werk - en ik denk dat ik hem snel oppak. Ik vind fantasy boeken altijd heerlijk om te lezen :) Ik ben ook geen fan van deze cover; de Engelstalige versie heeft een mooiere versie.

  Mel@thedailyprophecy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik probeer wel de Nederlandse versies te pakken maar lees het idd stiekem allemaal in het Engels ;) Ik vind echt dat je een Snydertje moet lezen Mel.. zij is zo geweldig! Haha, als je eenmaal verslaafd ben aan haar schrijfstijl vind je alles wat ze schrijft leuk. Maar idd, de engelse covers zijn veel mooier.. ik ben niet zo fan van dat soort half getekend computer achtige.

   Verwijderen
 2. Ik heb de Studie-serie van Maria V. Snyder in 2011 gelezen, dit boek en Inside Out wil ik al een tijdje lezen. Ben er heel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de studie serie echt heeelemaal geweldig. Heb je ook de Glas serie gelezen? Ik weet niet welke je eerst moet lezen, Inside Out en deze zijn allebei echt heel leuk.. maar zooo anders!

   Verwijderen
 3. Ik heb alle boeken van MVS gelezen behalve deel twee in deze serie, dat boek heb ik pas geleden besteld en ik ben benieuwd hoe het tweede deel is. Inderdaad haar schrijfstijl is erg goed. En die nederlandse cover vind ik niet zo mooi, ik heb volgends mij de UK covers die zijn mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee he? Ik heb de cover met donker roze en meisje van de zijkant! Veel beter dan deze! Ik heb het 2e deel van netgalley gekregen :D Volgende week komt de recensie van die, Renée heeft hem geschreven :D

   Verwijderen
  2. Das de US versie lieverd. Avry die met haar armen wijd staat. blauwe cover, is de UK versie. Mijn fav covers zijn tnt die van UK maar AU heeft ook hele mooie en matchende covers!

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 4. Lijkt me een heerlijk boek. Ik zet hem meteen op mijn wishlist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom steeds goede reviews tegen over de boeken van Maria V. Snyder maar nog steeds geen boek van haar gelezen. Poison Study en Inside Out staan nog in mijn kast maar ik ben ook zeker benieuwd naar dit boek.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.