dinsdag 1 januari 2013

Recensie: Deity (Covenant #3) - Jennifer L. Armentrout

Deity (Covenant, #3)Titel: Deity (Covenant #3)
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Genre: Young Adult, Paranormaal, Bovennatuurlijk
Format: Paperback, gekocht via Bookdepository
Publicatie datum: 6 november 2012
Talen: Engels

Samenvatting van Goodreads:

"History is on repeat, and things didn't go so well the last time. "

Alexandria isn't sure she's going to make it to her eighteenth birthday--to her Awakening. A long-forgotten, fanatical order is out to kill her, and if the Council ever discovers what she did in the Catskills, she's a goner... and so is Aiden.

If that's not freaky enough, whenever Alex and Seth spend time "training"--which really is just Seth's code word for some up-close and personal one-on-one time--she ends up with another mark of the Apollyon, which brings her one step closer to Awakening ahead of schedule. Awesome.

But as her birthday draws near, her entire world shatters with a startling revelation and she's caught between love and Fate. One will do anything to protect her. One has been lying to her since the beginning. Once the gods have revealed themselves, unleashing their wrath, lives will be irrevocably changed... and destroyed.

Those left standing will discover if love is truly greater than Fate...Ben je nog niet aan dit boek toegekomen? Lees dan eerst mijn recensies van Half-Blood en Pure (Covenant #1 en #2). 

De boeken worden met ieder nieuw deel net weer een beetje beter. Als ik meer dan vijf sterren zou mogen geven, dan krijgt deze serie er tien! Laat het me uitleggen.

Deity is alweer het derde boek uit de Covenant serie. Als de gebeurtenissen  aan het einde van Pure uitkomen, heeft dat grote gevolgen voor Alex en de mensen die het dichtst bij haar staan. Ze hoopt dan ook dat het geheim nooit uit zal komen, maar ze heeft nog meer aan haar hoofd. 

De trainingen tussen Seth en Alex worden steeds heftiger, en ze houdt er steeds meer tekens van de Apollyon aan over. Dit laat haar twijfelen aan de motieven van Seth, plus hij wordt ook steeds mysterieuzer en houdt dingen voor haar achter. Daar komt nog bij dat ze aan het eind van het boek 18 wordt. Betekent dat het einde voor haar als persoon? 

De gemoederen lopen hoog op in Deity. Seth lijkt wel een heel andere persoon, terwijl Aiden zooo ongelofelijk sexy en lief is. Wat Alex ook doet, hij staat achter haar en helpt haar. Alex gaat zowaar een keer nadenken voordat ze handelt. Alle personages ontwikkelen zich in dit boek. Ook krijgen we nieuwe informatie over personages die eerst op de achtergrond stonden. 

Alle emoties worden getriggerd door dit boek. Er waren momenten in Deity waar ik erg verdrietig van werd, maar er waren ook genoeg leuke en grappige dingen. Het einde is erg heftig en ik kon bijna niet geloven dan Jennifer ons dit aandoet. Ik hoorde dat die emoties wat zakken als je Elixir leest, (Covenant #3.5, een kort verhaal vanuit Aiden's perspectief) maar aangezien ik nog niet in het bezit ben van Elixir, hoop ik dat het allemaal nog goed komt.

Beoordeling:
1.       Cover   5/5
 Ik vind het mooi dat deze cover, naast de kenmerkende bloem, nu ook een teken van de Apollyon bevat. Het geeft een beetje mysterie, omdat je voordat je het boek leest nog niet weet waar het voor staat en waar het teken op verschijnt.
2.      Verhaal    5/5
Het verhaal wordt steeds spannender. Nieuwe personages komen in beeld en het aftellen is begonnen. Tot het einde van het boek vraag je je af of Alex kan ontsnappen aan haar lot. Ook vinden er meerdere onverwachtse gebeurtenissen plaats, die het boek erg spannend maken. Deity is het beste boek in de serie tot nu toe.
3.      Personages   5/5
In Deity kom je meer te weten over Aidens jeugd en stelt hij zich meer open voor Alex. Alex zit in een lastige periode in dit boek, omdat ze niet weet wat haar te wachten staat. In dit boek gedraagt ze zich een stuk volwassener. De personages maken allemaal veel ontwikkeling door in dit boek. Zo krijg je nieuwe informatie over personages die wat meer op de achtergrond stonden en laten andere personages opeens heel ander gedrag zien.
4.      Wereld   4/5
Er wordt weinig nieuws toegevoegd aan de wereld, maar de bestaande wereld is natuurlijk al uitgebreid genoeg. De situaties en omgevingen worden goed beschreven, waardoor je gaat geloven in een wereld waar demi-gods bestaan naast de gewone mens.
5.      Schrijfstijl   5/5
De schrijfstijl is onverminderd sterk. Jennifer wist me te grijpen en niet meer los te laten. 


Ik geef Deity een beoordeling van 5 punten!

Dit boek is onder andere hier te koop:

Photobucket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.