zaterdag 19 januari 2013

Recensie: Ocean Kills - Jade Hart

Titel: Ocean Kills -  (Ocean Breeze #1)
Auteur: Jade Hart
Genre: New Adult, Urban Fantasy
Format: E-book via de auteur
Publicatie datum: 8 december 2012
Talen: Engels

Samenvatting van Goodreads:

Around the world, murderers and rapists pick off the innocent. Killing loved ones, separating families, and ruining lives.

As an eight-year-old girl, Ocean witnessed her family’s massacre and something altered inside her. Twisting her genetic code… unlocking an ability to teleport.


Ocean Breeze was never destined to be normal, especially having been named after air-freshener. She’s a shadow, a ghost—a dark saviour of the innocent. Armed with a switchblade in her bra, and a box-cutter in her pocket, she hunts the filth of the world.

Callan Bliss is a Sydney police officer whose skill-set is far above that of a normal cop. All his fellow officers see is a hard worker who loves to catch perpetrators and surf, but that’s because they don’t know about his past. When Callan arrests a suspicious-looking prostitute, he comes face-to-face with a self-confessed vigilante, and suddenly, his secrets aren’t so easy to keep silent.

Ocean hates the police with a passion, and has no intention of being held captive by a cop, even if he is sexy as hell. Teleporting from under his nose, Ocean hunts her next target—a man responsible for the largest sex ring in South Africa—and now he’s about to die. But she doesn’t count on Callan giving chase, nor the body-quaking lust that consumes them. However, Ocean's dark hobbies take precedence over what her heart wants—her thirst for murdering is killing her too, and not even Callan can save her.Ocean Kills is het debuut van auteur Jade Hart. Via een e-mail stelde ze ons op de hoogte  van dit boek en vroeg ze ons dit boek te beoordelen. We willen haar bedanken dat ze Ocean Kills ter beschikking stelde.

Ocean is een meisje dat op haar achtste een enorm traumatische gebeurtenis heeft moeten doormaken. Deze gebeurtenis was zelfs zo traumatisch dat haar genen veranderd zijn en ze de kracht om te teleporteren ontwikkelde. Nu wil ze er alles aan doen om af te rekenen met de daders en anderen te redden die hetzelfde lot beschoren zijn. 

Toen ik dit boek las, zag ik telkens een vrouwelijke Dexter voor me (Dexter is de seriemoordenaar uit de gelijknamige tv-serie, gebaseerd op de boekenserie Darkly Dreaming Dexter van Jeff Lindsay). Ocean is een vrouw die  alle in en in slechte mannen wil laten boeten voor hun daden en daar een soort moordlust voor ontwikkeld heeft. Wanneer ze na een moord op de vlucht is voor de politie, ontmoet ze politieagent Callan Bliss. Callan is meteen geïntrigeerd door deze vrouw en wil meer over haar te weten komen.

De hoofdstukken worden wisselend verteld vanuit het perspectief van Ocean en Callan. Hierdoor krijg je als lezer meer inzicht in de emoties en gevoelens die zich afspelen en leer je deze personages goed kennen. Ik vond Ocean een enorm sterke vrouw, die veel riskante acties onderneemt om slechte mannen te laten boeten. Door Callan en een goede vriend van Ocean leer je ook haar onzekerheden kennen en kun je je goed inleven in deze personages. 

De dingen die Callan doet voor Ocean zijn hartverscheurend, ook omdat Ocean zo terughoudend naar hem is. Af en toe vond ik hem wel iets te beschermend, ook omdat hij haar nog niet zo lang kent. Verder begreep ik niet zo goed van Ocean dat ze zo snel het bed met hem indook, door haar eerdere ervaringen.

Ik vond het paranormale aspect van dit boek erg goed werken en het is knap van de auteur dat ze het boek  zo realistisch over laat komen. Het einde van het boek was erg onverwacht. Ik kon niet geloven wat er gebeurde. Al met al ben ik enorm benieuwd naar deel twee uit deze serie.

Beoordeling:
1.       Cover   4/5
 De cover laat een meisje zien dat met alle macht probeert vast te houden aan een rots, terwijl het water haar weer mee wil slepen. De cover past erg goed bij de inhoud van het boek.
2.      Verhaal    4/5
Ocean Kills is een duister verhaal, waarbij de hoofdpersonages moet vechten voor zichzelf en anderen. Het is een knap debuut, waarbij je meer te weten komt over de donkere kanten van onze samenleving en de liefde niet altijd overwint.
3.      Personages   4/5
De personages zijn erg goed neergezet en komen geloofwaardig over. Ocean is een sterke vrouw met een droevig verleden en probeert andere mensen voor zo'n toekomst te behoeden. Callan is de droomman, die probeert het beschadigde meisje te redden. Zijn liefde voor haar is ontroerend, maar hij komt af en toe wel heel beschermend over.
4.      Wereld   4/5
Het verhaal speelt zich af in onze wereld, waarbij mensen de mogelijkheid hebben om speciale krachten te ontwikkelen. Het verhaal laat duistere plekken op deze wereld zien, maar zorgt wel voor een lichtpuntje.
5.      Schrijfstijl   4/5
Jade Hart weet op een knappe manier een heftig verhaal te vertellen. Een erg goed debuut en ik ben benieuwd naar het vervolg.


Ik geef Ocean Kills een beoordeling van 4 punten!


Bekijk hieronder de trailer van Ocean Kills.Dit boek is onder andere hier te koop:

Photobucket

1 opmerking:

  1. Ik heb dit boek ook gekregen voor review. Ik moet het nog lezen. De samenvatting klinkt erg goed en na het lezen van jouw review zie ik er nog meer naar uit om dit boek te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.