donderdag 10 januari 2013

Recensie: The Shadow Society - Marie Rutkoski

Happy birthday to me! Vandaag ben ik 23 jaar geworden! Een prachtige leeftijd, al zeg ik het zelf. Fijne dag allemaal!

Titel: The Shadow Society
Auteur: Marie Rutkoski
Genre: Young Adult, Bovennatuurlijk, Fantasy, Paranormaal, Science Fiction
Format: Hardback, Bookdepository
Publicatie datum: 16 oktober 2012
Talen: Engels

Samenvatting van Goodreads:

Darcy Jones doesn’t remember anything before the day she was abandoned as a child outside a Chicago firehouse. She has never really belonged anywhere—but she couldn’t have guessed that she comes from an alternate world where the Great Chicago Fire didn’t happen and deadly creatures called Shades terrorize the human population.

Memories begin to haunt Darcy when a new boy arrives at her high school, and he makes her feel both desire and desired in a way she hadn’t thought possible. But Conn’s interest in her is confusing. It doesn’t line up with the way he first looked at her.

As if she were his enemy.

When Conn betrays Darcy, she realizes that she can’t rely on anything—not herself, not the laws of nature, and certainly not him. Darcy decides to infiltrate the Shadow Society and uncover the Shades’ latest terrorist plot. What she finds out will change her world forever . . .Bedankt mam, voor dit geweldige boek! Ze gaf hem me voor kerst omdat het het enige boek van mijn lijstje was, waarvan ze de samenvatting leuk vond. "Al die vieze vampieren...!" Leuk hoor, moeders.

In dit coole alleenstaande boek, maken we kennis met Darcy.  Darcy kan zich niet herinneren van voor zij gevonden werd voor de Chicago Brandweerkazerne. Niks. Ze heeft bij talloze gezinnen en mensen gewoond, maar altijd liep het mis. Tot nu. Nu woont ze bij een alleenstaande vrouw en ze kunnen het nog goed vinden ook. Darcy doet er alles aan om het niet te verpesten. Maar dan ontmoet ze Conn, een spannende en mysterieuze jongen met de neiging om niet altijd even aardig te doen. En dan verraad hij haar.

“Truth was like an exploding star: violent, glitteringly beautiful. Now that I had seen it, felt it, it was impossible to settle for anything less.” 
The Shadow Society - Marie Rutkoski 

Ik vond het een heerlijk boek. Precies wat ik nodig had om weer in de leessfeer te komen. Ik heb de laatste tijd namelijk nogal last van een leesdip.
Darcy is een leuk karakter. Ze is enorm loyaal en haar innerlijke gevechten zijn logisch. Soms vond ik haar wel erg naïef en kinderachtig, zo geeft ze haar vertrouwen nogal snel voor iemand die een wees is. Ook reageert ze soms kinderachtig en denkt ze niet altijd even goed na.
Het verhaal begint voor mij pas echt wanneer ze ontdekt wie ze is. Ik had de achterkant van het boek gelezen en wist dat Conn haar zou gaan verraden. Ik dacht dus alleen maar de hele tijd: ohjee ohjee, hij klopt niet! Blijf bij hem weg! (Eigenlijk hetzelfde als wat al haar vrienden tegen haar zeggen).

“There can be second chances. But maybe it's also true that things can never be the same, and that you have to decide whether the second chance lives up to the first.” 
The Shadow Society - Marie Rutkoski

Ik ben vooral aangenaam verrast door de wereld die Marie Rutkoski gecreëerd heeft. Het is origineel en ze maakt het niet lastiger dan nodig is. Een echt aanradertje voor mensen met een leesdip of mensen die zin hebben in een makkelijk boek!
 
Beoordeling:
1. Cover 4/5 
De cover vind ik erg mooi. Doordat ze in een plas loopt en je haar spiegelbeeld zo duidelijk ziet, begrijp je eigenlijk meteen dat het te maken moet hebben met dubbelgangers of meerdere versies van jezelf. Wanneer je de achterkant leest, begrijp je dat er een alternatief universum is. Het kleurgebruik geeft het gevoel dat het boek je geeft goed weer.
2. Verhaal 4/5
Het verhaal en de uitwerking ervan vind ik erg boeiend. Het verhaallijn is niet moeilijk om te volgen en er gebeuren niet veel onverwachte dingen, desondanks is het een origineel en romantisch verhaal.
3. Personages 3/5
Darcy is mij erg tegengevallen. Ze begint zo sterk, maar ergens halverwege lijkt ze een geheel ander persoon. Dit zou je kunnen verklaren door de veranderingen in haar leven, maar ik ben persoonlijk van mening dat iemand met haar achtergrond zich niet zo zou gedragen.

4. Wereld 3/5
De wereld wordt niet heel uitgebreid uitgelegd, aan de ene kant betekend dit dat je je eigen fantasie meer kunt gebruiken. Maar aan de andere kant blijf ik wel met veel vragen zitten. Ik begrijp een aantal dingen rond de alternatieve wereld nog niet en aangezien het geen serie is, zal ik deze vragen ook nooit beantwoord krijgen.
5. Schrijfstijl 3/5
Marie Rutkoski is voor mij een geheel nieuwe auteur. Ik ben zeer onder de indruk van haar fantasie en haar ideeën. Wel vind ik dat ze nog moet werken aan de karakters en world-building.


Dat geeft dit boek een beoordeling van 3,5/5 punten!


Koop hier!
Engels: Bol , Bookdepository, Amazon
Wat denk jij van dit boek? Zou je hem willen lezen?

 

5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag! Klinkt als een erg leuk boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je verjaardag! En ik moest lachen om de opmerking van je moeder, zo grappig :D Het klinkt in ieder geval als een heel leuk boek en het lijkt me leuk om te lezen over zo'n alternatief universum!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Ik heb eigenlijk nog nooit van dit boek gehoord maar het klinkt wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad :D Dit boek staat al een tijdje op mijn wish list en ik ben blij dat je hem zo goed vond. Het klinkt leuk en Darcy klinkt niet al te slecht :)

  Mel@thedailyprophecy.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een dag te laat, maar nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik heb een paar jaar terug de eerste twee delen van de kinderboekenserie van Marie Rutkoski gelezen en die waren wel leuk. Dit boek klinkt ook tof!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.