zondag 27 januari 2013

Recensie: Flame of Sevenwaters (Sevenwaters #6) - Juliet Marillier

Titel: Flame of Sevenwaters (Sevenwaters #6) 
Auteur: Juliet Marillier
Genre: Volwassen, Fantasy, Bovennatuurlijk
Format: Hardback, Bookdepository
Publicatie datum: 6 november 2012
Komt in maart 2013 in het Nederlands uit!
Talen: Engels

Samenvatting van Goodreads:

Maeve, daughter of Lord Sean of Sevenwaters, was badly burned as a child and carries the legacy of that fire in her crippled hands. After ten years she’s returning home as a courageous, forthright woman with a special gift for taming difficult animals. But while her body’s scars have healed, her spirit remains fragile, as she fears the shadows of her past.

Sevenwaters is in turmoil. The fey prince Mac Dara has become desperate to see his only son, who is married to Maeve’s sister, return to the Otherworld. To force Lord Sean’s hand, Mac Dara has caused a party of innocent travelers on the Sevenwaters border to vanish.

When Maeve finds one of the missing travelers murdered in the woods, she and her brother Finbar embark on a journey that may bring about the end of Mac Dara’s reign — or lead to a hideous death. But if she is successful, Maeve may open a door to a future she has not dared to believe possible..Mensen die deze blog volgen zullen weten dat ik het nogal vaak over Juliet Marillier heb. Haar manier van schrijven vind ik magisch en zorgt ervoor dat ik, voor een paar uur, een enorm fijn gevoel heb en me in een andere wereld bevind. Haar woordkeus, haar flow vind ik echt heel goed. Ze creëert leuke karakters, karakters waar je je in kunt vinden met goede en foute kanten. Ook zijn het voor mij karakters die veel groei laten zien. Vaak is hetgeen waar ze voor moeten vechten iets waarvoor ze moeten veranderen en eigenlijk op moeten groeien. Verwacht niet teveel magische wezens, of vreemde krachten... maar je voelt de invloed van de wezens uit het Zeven Wateren bos in heel het boek.

In dit boek leren we Maeve beter kennen. Maeve is zo nu en dan in andere boeken al benoemd, toen werd ik al heel nieuwsgierig naar haar. Maeve is namelijk als kind op plaatsen op haar lichaam verbrand. Een tante van Maeve, die ver van Zeven Wateren woont, is een enorm goede heler en Maeve gaat vanaf zeer jonge leeftijd bij haar wonen. Maeve wil eigenlijk niet meer terug naar Zeven Wateren omdat zij het idee heeft dat zij niet kunnen accepteren hoe zij eruit ziet. Ook kan Maeve haar handen niet meer gebruiken. Maeve heeft een speciale band met dieren en door die band begint dit speciale en spannende verhaal.

Ik zou iedereen aanraden om te beginnen bij het eerste deel. Hoewel je de delen los kunt lezen, zit er toch een rode draad doorheen. Ik vond dit één van de mindere delen tot nu toe. Hoewel Maeve een mooi verhaal heeft, ook door haar handicaps, kon dit boek mij toch minder boeien. Ten eerste is er weinig sprake van romantiek in dit boek, dit is in de andere boeken ook niet het belangrijkste... maar wel aanwezig! De boeken draaien echt om de vrouwen van Zeven Wateren, maar elk meisje vind door hun moeilijke en barre tochten de juiste man. Ook Maeve vind haar man, maar ik was niet zo'n fan van hem. Waarom niet? Omdat ik het idee had hem totaal niet te kennen.

Wanneer je de gehele serie leest, kun je dit deel zeker niet missen. Er gebeurt wel veel wat belangrijk is voor de rode lijn. Ook is de tocht van Maeve magisch en boeiend. Dat de romantiek wat ontbreekt is jammer, maar neemt niet weg dat het een sterk verhaal is.
 

In maart komt dit boek uit in het Nederlands als 'Vlam van Zeven Wateren'.
 
Beoordeling:
1. Cover 4/5 
Ik ben fan van zulke covers. Ik vind het echt fantasy covers. Ik vind ook de cover enorm goed passen bij het verhaal.
2. Verhaal 4/5
Het verhaal is enorm sterk. Het gaat over Maeve, die een speciale gave met dieren heeft. Maeve gaat misschien wel het grootste gevecht aan van alle zussen. Zij gaat de wereld van de slechte maar ook goede boswezens in!
3. Personages 3/5
Maeve is een sterk karakter. Je hebt soms het idee letterlijk in haar hoofd te zitten. Ook vond ik het leuk dat karakters uit andere boeken benoemd werden en dat je las hoe zij verder gegaan zijn. De mannelijke liefdesinteresse van Maeve vind ik niet zo boeiend.

4. Wereld 5/5
Ik kan alleen maar vol lof schrijven over de wereld die Juliet gecreëerd heeft. Al zeven boeken lang weet zij mij te boeien.
5. Schrijfstijl 5/5
Wat maakt haar zo speciaal? Ik vind het een gevoel. Een boek van Juliet Marillier lezen, betekend doof zijn en een kort nachtje slaap. Je familie zal je niet aan kunnen spreken en het licht gaat pas uit na het laatste woord.


Dat geeft dit boek een beoordeling van 4/5 punten!


Koop hier!
Engels: Bol , Selexyz , Bookdepository, Amazon

Wat vind jij het mooiste Marillier boek? Of zou jij wel eens een boek van haar willen proberen?

 

1 opmerking:

  1. Ik HOUUUU van Marilliers boeken. Zij is toch wel één van mijn top favorieten en haar boeken zijn altijd een instant-buy voor mij :) Ik kan niet wachten om dit boek te lezen, al was dit boek wat minder goed dan de andere. Ik vond het vorige deel sowieso al iets minder leuk, maar haar schrijstijl zorgt er toch altijd voor dat ik van het boek geniet. Wat jammer dat Maeve's man tegenviel.

    Mel@thedailyprophecy.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.