zaterdag 29 september 2012

Recensie: Paranormalcy serie - Kiersten White

Paranormalcy (Paranormalcy, #1)Supernaturally (Paranormalcy, #2)Endlessly (Paranormalcy, #3)
Titel: Paranormalcy serie
Auteur: Kiersten White
Genre: Young Adult, Paranormaal, Bovennatuurlijk
Format: Paperback, gekocht via Bookdepository
Publicatie datum: 31 augustus 2010 
Talen: Engels, Russisch, Spaans, Italiaans, Kroatisch, Pools, Fins, Turks, Slowaaks, Indonesisch, Tsjechisch, Portugees 

Samenvatting van Goodreads:

Vampires. Werewolves. Faeries. Shapeshifters. 

Evie's always thought of herself as normal. Sure, her best friend is a mermaid, her ex-boyfriend is a faerie, she’s falling for a shape-shifter, and she’s the only person who can see through paranormals' glamours, but still. Normal.

Only now paranormals are dying, and Evie's dreams are filled with haunting voices and mysterious prophecies. She soon realizes that there may be a link between her abilities and the sudden rash of deaths, and even worse, that she is at the centre of a dark prophecy promising destruction to all paranormal creatures.


Boeken met een sterke, zelfstandige vrouw als hoofdpersonage spreken mij vaak aan. Deze boekenreeks ben ik gaan lezen, omdat de hoofdpersoon vrouwelijk was EN omdat ze op bovennatuurlijke wezens jaagt. Gisteren heb ik Endlessly (het laatste boek van deze serie) uitgelezen, en ik kan een ding met zekerheid zeggen: deze serie heeft mijn verwachtingen meer dan waargemaakt.

De zestienjarige Evie werkt voor de International Paranormal Containment Agency, waar het haar werk is om paranormale wezens op te sporen en te registreren. Evie heeft namelijk een speciale gave: ze kan door de betoverde buitenkant van de wezens heen kijken en hun ware gezicht zien. De gebeurtenissen in het boek zorgen ervoor dat ze verliefd wordt en gaat twijfelen aan de bedoelingen van de IPCA. Ook komt ze erachter dat ze het middelpunt is van een voorspelling en wordt het haar taak om de hele paranormale wereld te redden.

Evie is grappig, heeft overal een weerwoord op, maar laat ook bij tijden haar onzekere kanten zien, waardoor ik me goed in haar kon inleven. Ze heeft twee leuke 'jongens' achter zich aan die om haar hart strijden, maar je komt er al snel achter voor wie ze zal gaan kiezen. Dat maakt het boek er niet minder vermakelijk op. 

Het verhaal heeft een goede opbouw en introduceert interessante personages op het juiste moment. Ik vond het erg leuk om over het IPCA te lezen en wat zij allemaal doen. Gelukkig komt het IPCA ook in ieder boek terug. 

De romantiek bouwt zich rustig op en overheerst het verhaal niet. Het was erg prettig om een verhaal te lezen waar de romantiek in een realistisch tempo verloopt. Ook hebben ze zo hun ups en downs en moeten ze werken aan hun relatie. Het is niet alleen maar zonneschijn en gelukzaligheid. 

De boeken bevatten veel paranormale wezens, de bekende, maar ook de wat minder bekende. Sommige wezens moest ik opzoeken, maar vaak bleek uit de context wel wat voor wezens het waren en wat ze kunnen doen. Het enige minpuntje was dat veel wezens voldeden aan het stereotype. 

De Paranormalcy serie heeft een originele kijk op de paranormale wereld en is een aanrader voor iedereen die van boeken met een bovennatuurlijk tintje houdt.

Beoordeling:
1.       Cover   5/5
 De covers van deze boekenreeks zijn prachtig! Heldere kleuren en een glimmende kaft, waardoor de boeken al gelijk opvallen. Op elke cover heeft het blonde meisje weer een andere fantastische jurk aan, die goed bij de kleuren van het veld en de lucht past.
2.      Verhaal    4/5
De Paranormalcy serie was leuk om te lezen. De boeken hebben een goede opbouw en zijn spannend om te lezen. Sommige plotwendingen waren voorspelbaar, maar over het algemeen vond ik het een originele boekenreeks.
3.      Personages   4/5
Kiersten White is goed in het neerzetten van de personages. Ik kon me goed inleven in de hoofdpersoon en de dialogen bevatten veel humor. Het enige minpuntje was dat sommige personages en wezens voldeden aan het stereotype.
4.      Wereld   4/5
De wereld waarin de Paranormalcy boekenreeks plaatsvindt, is goed beschreven. De omgeving wordt steeds duidelijk omschreven, zonder de vaart uit het boek te halen.
5.      Schrijfstijl   5/5
Kiersten White is erg goed in het beschrijven van situaties, waardoor ik de gebeurtenissen goed voor me kon zien. Ze schrijft met veel humor en weet hoe je de lezer verslaafd kan maken aan een boekenreeks.

Deze serie krijgt van mij 4 punten!

Dit boek is onder andere hier te koop:
Photobucket

6 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me een leuke serie! Het lijkt me leuk om te lezen over al die verschillende paranormale wezens. En die covers zijn inderdaad heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond de eerste twee delen erg leuk, dus ik kan niet wachten om aan de derde te beginnen :) De covers zijn inderdaad mooi! Ik vind Evie echt zo'n schatje, met haar obsessie voor roze. Arianna is mijn favoriete side personage. Leuke review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het derde deel is een mooie afsluiter van de serie. Ik vond Reth het leukste personage, omdat hij geheimzinnig is en lekker zijn eigen gang gaat, maar toch ook om Evie geeft. Ik kijk op het moment heel erg uit naar Deity, het derde deel van de Covenant serie. Heb je daar al een boek van gelezen?

   Verwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.