maandag 31 december 2012

Musing Mondays #14


Musing Mondays is een wekelijks terugkerend thema, gehost door MizB op Should Be Reading. Vanaf nu krijgen we elke week de keuze uit drie vragen, waarvan we er één zullen beantwoorden. Dit zijn de drie vragen waar we uit kunnen kiezen:

• Describe one of your reading habits.
• Tell us what book(s) you recently bought for yourself or someone else, and why you chose that/those book(s).
• Tell us what you’re reading right now — what you think of it, so far; why you chose it; what you are (or, aren’t) enjoying it.


Describe one of your reading habits.

Een van mijn leesgewoonten is: als ik een goed boek aan het lezen ben, sleep ik het overal mee naartoe. Zo lees ik een kwartiertje in de tram van/naar school of werk, op school zelf als ik wat tijd tussen de lessen door heb, na werk en thuis. Als ik eenmaal aan het lezen ben, is het voor mij heel lastig om de tijd in de gaten te houden. Zo heb ik al een paar keer meegemaakt dat ik op het laatste moment erachter kwam dat de tram al bij de halte was en ik er nog snel uit moest springen. Het  maakt niet uit of er veel of weinig omgevingsgeluiden zijn, ik kan me daar  met een goed boek heel makkelijk van afsluiten.


Hebben jullie bepaalde leesgewoonten? en welke zijn dat?

Photobucket

3 opmerkingen:

  1. Ik lees het liefst met zo min mogelijk omgevingsgeluiden om me heen. Al kan ik bijvoorbeeld wel lezen in een drukke trein, maar als ik mensen kan verstaan wordt ik snel afgeleid. Als ik aan het lezen ben vergeet ik wel makkelijk de tijd en ik kan soms lange tijd in een oncomfortabele positie zitten, wat ik dan niet door heb omdat ik aan het lezen ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe precies hetzelfde! Ik kan overal lezen en doe het eigenlijk ook altijd. Even in de trein, tijdens de pauze op mn werk. Het voelt raar als ik geen boek bij me heb!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.