maandag 15 oktober 2012

Musing Mondays #5Musing Mondays is een wekelijks terugkerend thema, gehost door MizB op Should Be Reading. Elke week krijgen we een boekgerelateerde vraag, die we zo eerlijk mogelijk zullen beantwoorden. 

Do you have a system as to which books to read from your "requested review" pile? What is it? What about when there are too many to read in a certain time frame?

Wij zijn natuurlijk nog niet zolang bezig met Boekenzee, dus kunnen we nog geen boeken aanvragen bij uitgevers. We hebben een account op Netgalley, waar we wel een aantal boeken aan mogen vragen. Zo heb ik via Netgalley het boek 'Pushing the Limits' van Katy McGarry gelezen om te beoordelen.

We proberen een beetje af te wisselen met boeken die we zelf gekocht hebben en boeken die we via Netgalley aangevraagd hebben. Mochten we via een uitgever een boek krijgen om te beoordelen, dan moeten we rekening houden met deadlines, en zullen die boeken voorrang krijgen. Wat betreft het tweede deel van de vraag, als we teveel boeken hebben om te lezen binnen een bepaalde tijd, dan hebben wij in ieder geval de optie om de boeken tussen ons te verdelen, zodat we op tijd een recensie kunnen plaatsen. 

Ik besef me dat we niet teveel boeken aan kunnen vragen om te lezen, om de werkdruk niet te hoog te laten worden. Wanneer ik met school bezig ben, kan ik maar 1 boek per week beoordelen.

Ik vraag me af wat jullie zouden antwoorden op deze vraag. Vragen jullie wel eens boeken aan via een uitgever en heb je een systeem om ervoor te zorgen dat je deze boeken op tijd beoordeelt?

Photobucket

6 opmerkingen:

 1. Ik heb eigenlijk geen systeem hiervoor. Ik ben iemand die wil lezen waar ik zin in heb. Als ik een review boek ga lezen waar ik op dat moment geen zin in heb, dan beoordeel ik het vaak minder goed als dat ik het op een ander moment lees. Dus ik lees het pas als ik er zin in heb of wanneer ik vind dat ik het boek nu echt moet lezen. Het nadeel van dit systeem of het gebrek ervan is dat ik enkele review boeken heb die ik al een half jaar heb en nog niet gelezen heb terwijl eentje die ik pas een week had wel al heb gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wacht je dan ook met het aanvragen van nieuwe boeken, totdat je een beetje door je stapel reviewboeken heen bent? En zit er ook een tijdslimiet op voor wanneer je die boeken beoordeeld moet hebben, of mag je dat zelf bepalen?

   Verwijderen
  2. Meestal geven auteurs geen tijdslimiet, alleen als het een beta read is. Dus meestal neem ik alsnog nieuwe boeken aan terwijl ik er nog genoeg heb. Meestal mag je het dus zelf bepalen, al heb ik een keer gehad dat de auteur me een mailtje stuurde waarom ik haar boek nog niet gelezen had en tja ik heb het nog steeds niet gelezen omdat ik nog niet in de bui ervoor ben. Maar meestal valt het wel mee met het aantal review boeken wat ik heb, momenteel nog 8 ofzo die ik moet reviewen.

   Verwijderen
 2. Since I read for fun and entertainment, I am very selective of the books I choose for requested reading. I also don’t like the stress of having to have a book read by a certain time. That is one of the reasons I started my own personal library so I’m not under a deadline to get a book read. I also love my local library, but don’t check out many books because again I have to read it by a certain date, I am retired and don’t like stress. ; )

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.