maandag 8 oktober 2012

Musing Mondays #4


Musing Mondays is een wekelijks terugkerend thema, gehost door MizB op Should Be Reading. Elke week krijgen we een boekgerelateerde vraag, die we zo eerlijk mogelijk zullen beantwoorden. 

De vraag van deze week is: Do you have a favorite series? Do you have a favorite book out of that series?


Wat een moeilijke vraag. Ik ben namelijk een mood-lezer, wat betekend dat een boek gelezen wordt als ik ervoor in de bui ben. Een favoriete serie benoemen is ook moeilijk omdat er zo ongeveer 1000 leuke series bestaan en aangezien ik al heel wat boeken gelezen heb, voelt het onmogelijk.
Maar het moet! Dus, een top 3.

1. Harry Potter - J.K. Rowling:
 Tsja, als ik aan een serie denk waar ik kwijlend op heb zitten wachten is het 'Harry Potter' wel. Ik sloot mezelf dan een dag of twee op in mijn kamer en las ze dan met trillende handjes. Wat vinden jullie overigens van deze covers? Ze zijn best hip, maar ik vind de 'oude' covers toch wel wat dreigender en wat volwassener. Nu lijken het echt kinderboeken terwijl ik de laatste toch voor wat oudere kinderen beter geschikt vond. Een favoriet boek heb ik niet echt, jullie wel?

 
2. The Hunger Games - Suzanne Collins:
Oftewel, 'de Hongerspelen'. Ook bij deze serie heb ik soms wat lang moeten wachten op een vervolg. Doordat ik de serie vanaf het begin las heb ik wel de oude covers, terwijl ik de nieuwe toch wel echt suuuuper mooi vind.Maar ik ga geen geld verspillen aan mooiere covers dus ik zal het er mee moeten doen. Toen ik hoorde dat er een film van kwam heeft mijn hart een paar salto's van geluk gedaan. Ik vind het echt super dat de serie nu eindelijk de bekendheid heeft die het al jaren verdiend! Het eerste deel blijft voor mij het speciaalst. Dit omdat ik nog nooit zoiets had gelezen.


3. Fever series - Karen Marie Moning:
De Fever serie kende ik een stuk later en ik heb alleen hoeven wachten op het laatste deel! Ik vind het een heerlijke serie met een karakter die enorm groeit en leuke plot twisten. De boeken worden naarmate de serie vordert steeds donkerder. Ik heb geen favoriet boek, wel vind ik het verschil tussen het eerste en het laatste boek mooi. Mac begint als een dom blondje en op het einde kun je niet geloven wie ze geworden is. Prachtig!

Hebben jullie favoriete series, en waarom? Ik ben benieuwd!


7 opmerkingen:

 1. Geweldige series zijn het alledrie! Zeker ook 3 van mijn favourieten series. Ik ben momenteel Fever aan het herlezen, echt geweldige serie en het is nog beter de tweede keer dat je het leest. Andere van mijn favourite series zijn de series van Kelley Armstrong en Rachel Vincent, beide erg goede autheurs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rachel Vincent.. is zij niet van die weerwolven serie? Hahahaha! Wat ben ik toch slecht. Ik begin ze steeds een beetje meer te waarderen, maar houden van weerwolven is er nog niet bij ;)
   Jaa ik ga ook binnenkort beginnen. Ik vind de eerste boeken relaxed lezen. Daarna worden de boeken wat zwaarder en lees ik super langzaam!

   Verwijderen
  2. eigenlijk zijn het werecats :P en het is echt een goede serie. Maargoed shapeshifter boeken blijven dan ook altijd mijn favouriet :).
   Ik heb de eerste 3 boeken van Fever al herlezen en de laatste 2 zijn inderdaad wel zwaarder.

   Verwijderen
 2. Ik denk niet dat Fever echt iets voor mij is. Harry Potter uiteraard wel. Hoop ik ook snel weer een keer te lezen.

  Mijn MM http://mybookchest.blogspot.nl/2012/10/musingeightoctober.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Ik weet natuurlijk je smaak in boeken niet, maar ik kan je wel zeggen dat het een zeer interessante serie is. Mac is een personage waar je echt van gaat houden en Barrons is eh.. vrij sexy ;) Haha, het is geen typische urban fantasy, wat ik fijn vind omdat ik daar meestal niet zo van hou! Haha, als je dan kans krijgt gewoon keertje proberen! En HP blijf ik inderdaad ook van houden, dat is een jeugdliefde wat ik niet los kan laten. Zou inderdaad leuk zijn de boeken weer eens een keertje te lezen!

   Verwijderen
  2. Tja ofschoon fantasy me soms op een plezierige manier kan verassen als ik het eens oppak zou het geen genre zijn wat ik tot mijn favorieten zou noemen. Ik heb de serie overigens bij meerdere blogs gezien dus misschien ooit als het per ongeluk eens voorbij komt duik ik er ineens in en lees ik het zo uit :) Hij staat nu in ieder geval ergens in mn hersenen gepint.

   Verwijderen
 3. I have read the Harry Potter books and have the Hunger Games on reserve at the library. Here are my choices:
  The Kingkiller Chronicles by Patrick Rothfuss.
  Thomas Lynley series by Elizabeth George

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.