zaterdag 15 september 2012

Recensie: Pushing the Limits - Katie McGarry


Pushing the LimitsTitel: Pushing the Limits
Auteur: Katie McGarry
Genre: Young Adult, Romantiek, Drama
Format: E-book van Netgalley 
Publicatie datum: 3 augustus 2012 
Talen: Engels en Frans

Samenvatting van Goodreads:
"I won't tell anyone, Echo. I promise." Noah tucked a curl behind my ear. It had been so long since someone touched me like he did. Why did it have to be Noah Hutchins? His dark brown eyes shifted to my covered arms. "You didn't do that-did you? It was done to you?" No one ever asked that question. They stared. They whispered. They laughed. But they never asked.

So wrong for each other...and yet so right.

No one knows what happened the night Echo Emerson went from popular girl with jock boyfriend to gossiped-about outsider with "freaky" scars on her arms. Even Echo can't remember the whole truth of that horrible night. All she knows is that she wants everything to go back to normal. But when Noah Hutchins, the smoking-hot, girl-using loner in the black leather jacket, explodes into her life with his tough attitude and surprising understanding, Echo's world shifts in ways she could never have imagined. They should have nothing in common. And with the secrets they both keep, being together is pretty much impossible.Yet the crazy attraction between them refuses to go away. And Echo has to ask herself just how far they can push the limits and what she'll risk for the one guy who might teach her how to love again.

Wat een enorm heftig boek was Pushing the Limits! Dit boek heeft al een aantal goede recensies gekregen, waardoor ik het erg graag wilde lezen. Netgalley gaf mij de kans om het te lezen en te recenseren. 

Echo Emerson was ooit het schoolvoorbeeld van een populair meisje met populaire vriendinnen en een populair vriendje. Toen kwam de dag waar de littekens nog van op haar armen staan. Ze kan zich alleen niets meer van deze dag herinneren. Noah Hutchins' ouders zijn omgekomen bij een brand in zijn oude huis. Na een incident bij een van zijn pleeggezinnen, mag hij zijn twee jongere broertjes alleen nog onder toezicht zien. Echo en Noah hebben beiden een doel: hun leven op de rails krijgen en zich weer normaal kunnen voelen. Samen zullen zij er alles voor doen om dat doel te bereiken.

Dit boek bracht veel emoties bij mij naar boven. De hoofdpersonen hebben het zwaar en het kost hen veel kracht om door te gaan. Gedurende het verhaal, maakten zij een enorme ontwikkeling door. Echo is een onzeker hoopje mens na de dag waar ze zich niets meer van herinnert. Ze wil zo graag dat alles weer normaal wordt, zodat ze weer door kan gaan met haar leven. Als lezer voelde ik haar pijn, haar onzekerheid, haar eenzaamheid. Wanneer ik een heftig hoofdstuk uit had, kon ik niet stoppen met lezen om te zien of ze zich in het volgende hoofdstuk beter zou voelen. 

Bij Noah had ik dit zelfs nog erger. Hij maakt zich zorgen om zijn broertjes en wil er zeker van zijn dat zij het goed hebben. Noah laat onvoorwaardelijke liefde zien en een aantal keer had ik een brok in mijn keel als ik over hem en zijn broertjes las. Gelukkig was er niet alleen maar drama in dit boek; er waren genoeg momenten die met een flinke dosis humor gebracht werden, waardoor ik weer een glimlach op mijn gezicht kreeg.


Om de personages met elkaar te verbinden, is er veel romantiek in dit boek verwerkt. De personages worden niet gelijk halsoverkop verliefd op elkaar, maar leren elkaar eerst kennen. Ze komen er steeds meer achter dat ze toch niet zoveel van elkaar verschillen als ze dachten.

Naast alle positieve effecten die dit boek op mij had, waren er ook een paar kleine opmerkingen of gedachten van Noah en Echo die mij stoorden. Na voor de zoveelste keer te lezen hoe Echo ruikt, had ik zoiets van: "ja, ja, nu weet ik het wel." Ook beschrijvingen van personages worden vaak herhaald. 


Ondanks dat, vind ik Katie McGarry een ontzettend goede schrijfster. Ze weet de spanning er het hele boek in te houden. Je blijft doorlezen om erachter te komen of Echo zich meer zal herinneren en Noah zijn leven een positieve draai weet te geven. 

Beoordeling:
1.       Cover   4/5
 De cover geeft goed de sfeer van het verhaal weer. De personen op de cover kijken serieus en de donkere kleuren geven voor mij aan dat er flink wat problematiek in dit verhaal voorkomt.
2.      Verhaal    5/5
Het verhaal was erg sterk. Er zat een goede opbouw in en nieuwe informatie wordt op de goede momenten gegeven. 
3.      Personages   4/5
De personages zijn goed uitgewerkt. Je krijgt een goed beeld van de personages en hun problematiek. Ook maken ze veel ontwikkeling door in het boek. 
4.      Wereld   4/5
De plaats waar de personages opgroeien wordt uitgebreid beschreven. Je krijgt een goed beeld van de rijkdom, of juist het gebrek ervan, van de personages. 
5.      Schrijfstijl   4/5
Pushing the Limits is erg goed geschreven. Katie McGarry zorgt ervoor dat je niet kan stoppen met lezen en geeft een goede weergave van de gedachten van personages en gebeurtenissen weer. 
Door de veelvuldige herhaling van een aantal beschrijvingen van de personages, geef ik niet de volledige vijf punten.

Ik geef dit boek een beoordeling van 4 punten!

Dit boek is onder andere hier te koop:
Hebben jullie dit boek al gelezen?


Photobucket

5 opmerkingen:

  1. Pushing the Limits lijkt mij echt een mooi boek! Ik hou erg van dit soort drama verhalen en karakters. Daarnaast heb ik ook ergens gelezen dat het wordt vergeleken met de Perfect Chemistry serie van Simone Elkeles, en die boeken vind ik echt geweldig :) Alleen telkens weer beschrijven hoe iemand ruikt zit ik niet echt op te wachten, maar ik weet nu dat ik dat kan verwachten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt een aanrader! Ik hoorde dat Pushing the Limits ook vergeleken wordt met Beautiful Disaster. Heb je die al gelezen? Ben van plan om die binnenkort te lezen. De samenvatting van Perfect Chemistry sprak me ook erg aan. Normaal lees ik veel boeken met bovennatuurlijke aspecten, maar ik merk dat ik contemporary romantiek ook wel erg interessant vind.

      Verwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.