zaterdag 8 september 2012

Recensie: Hunting Lila - Sarah Alderson


Hunting Lila (Lila, #1)
Titel: Hunting Lila (Lila #1)
Auteur: Sarah Alderson
Genre: Young Adult, Paranormaal/bovennatuurlijk, Romantiek
Format: E-book, Kobobooks
Publicatie datum: 5 augustus 2011 - Simon & Schuster Uk
Talen: Engels 

Samenvatting van Goodreads:
17-year-old Lila has two secrets she’s prepared to take to the grave. The first is that she can move things just by looking at them. The second is that she’s been in love with her brother’s best friend, Alex, since forever.

After a mugging exposes her unique ability, Lila decides to run to the only people she can trust—her brother and Alex. They live in Southern California where they work for a secret organisation called The Unit, and Lila discovers that the two of them are hunting down the men who murdered her mother five years before. And that they’ve found them.

In a world where nothing and no one is quite as they seem, Lila quickly realises that she is not alone—there are others out there just like her—people with special powers—and her mother’s killer is one of them…

Toen ik de titel "Hunting Lila" las, was ik een beetje sceptisch. Het gaf me het idee van een meisje dat constant op de vlucht was en dat leek me een nogal vermoeiend verhaal om te lezen. Na het lezen van dit boek, kan ik maar 1 ding denken: Wow! Wat een heerlijk spannend boek om te lezen. 

Vijf jaar terug is de moeder van de nu zeventienjarige Lila vermoord. Haar vader besloot daarna om, samen met haar, vanuit Californië weg te gaan naar Londen. Jack, Lila's oudere broer, is het daar niet mee eens en blijft samen met zijn beste vriend Alex in Californië. Als Lila op een dag beroofd wordt, laat ze per ongeluk haar telekinetische krachten zien en vlucht ze weg uit Londen om bij haar broer te gaan wonen. Daar komt ze erachter wie haar moeders moordenaar is en dat ze niet de enige is met speciale krachten.

Het boek had een pakkend begin, waardoor mijn aandacht meteen getrokken werd. Ook de opbouw van het verhaal was erg goed. Jack en Alex werken voor een militaire organisatie, maar houden veel geheim voor Lila. Stukje bij beetje krijg je steeds meer informatie over waarom zij daar op jonge leeftijd al zijn gaan werken en wat de organisatie doet. Ik ben van nature erg nieuwsgierig, dus ik kon er slecht tegen dat ik nog niet wist wat er zou komen.

De personages zijn goed uitgewerkt, waardoor ik me een goed beeld van ze kon vormen. Lila maakt veel ontwikkeling door als personage. Zij komt eerst over als een erg onzeker meisje, maar verderop in het boek toont zij veel moed en daadkracht.

Ook qua romantiek zat het goed in dit boek. Lila is al sinds haar jeugd verliefd op Alex, een enorm lekker ding. Elke keer dat Lila in gesprek was met Alex, vroeg ik me af wat hij dacht. Zou hij haar ook zo leuk vinden? En wanneer zouden ze het dan eindelijk aan elkaar toegeven? Ik kon niet stoppen met lezen, omdat ik daar zo graag achter wilde komen.

Het boek zit vol met onverwachte wendingen en brengt je steeds op een ander spoor. Ik was vaak erg verrast door de dingen die Lila meemaakte. Het einde was geweldig en bomvol actie, waardoor ik het echt jammer vond dat het boek al uit was. Het tweede deel, Losing Lila, is net uitgebracht en ik kan niet wachten om het te lezen.

Beoordeling:
1.       Cover   3/5
Aan de ene kant vind ik de cover van het boek knap gemaakt, maar aan de andere kant vind ik het ook jammer dat je alleen haar benen ziet. Doordat je haar benen van onderaf bekijkt, lijkt het alsof er in de schaduw iets op haar let. Dit maakt de cover onheilspellend, want je weet niet wat het is. Het lettertype van de titel vind ik goed gekozen.
2.      Verhaal    5/5
Het verhaal was erg spannend. Vol onverwachte plotwendingen en geheimen die ontrafeld worden. Ik wilde niet stoppen met lezen.
3.      Personages   5/5
De personages waren goed uitgewerkt. Ik kon me een duidelijk beeld vormen van hoe ze eruit zagen. Ook hun karakter was duidelijk, waardoor je al een beetje vooruit kon denken over hoe een bepaald personage zou reageren.
4.      Wereld   3/5
Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Californië. De auteur geeft een duidelijk beeld van hoe de omgeving waarin Lila zich bevind eruitziet. 
5.      Schrijfstijl   5/5
Sarah Alderson heeft een goede schrijfstijl en heeft een pakkend verhaal geschreven. Het verhaal had een goede opbouw, was duidelijk geschreven en las snel weg. 

Hunting Lila krijgt van mij 4 punten!

Dit boek is onder andere hier te koop:
Engels: Kobobooks, Amazon, Bookdepository
Er is helaas nog geen Nederlandse versie van dit boek

Hebben jullie dit boek al gelezen en wat vonden jullie ervan?

Photobucket

6 opmerkingen:

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.