dinsdag 18 september 2012

Recensie: Easy - Tammara Webber

Titel: Easy
Auteur:Tammara Webber
EasyGenre: Romantiek, Drama, New Adult
Format: Ebook, Amazon
Publicatie datum: 24 mei 2012
Talen: Engels (Binnenkort ook verkrijgbaar in Duits, Frans, Spaans, Italiaans)

Samenvatting van Goodreads:

When Jacqueline follows her longtime boyfriend to the college of his choice, the last thing she expects is a breakup two months into sophomore year. After two weeks in shock, she wakes up to her new reality: she's single, attending a state university instead of a music conservatory, ignored by her former circle of friends, and failing a class for the first time in her life.

Leaving a party alone, Jacqueline is assaulted by her ex's frat brother. Rescued by a stranger who seems to be in the right place at the right time, she wants nothing more than to forget the attack and that night--but her savior, Lucas, sits on the back row of her econ class, sketching in a notebook and staring at her. Her friends nominate him to be the perfect rebound.

When her attacker turns stalker, Jacqueline has a choice: crumple in defeat or learn to fight back. Lucas remains protective, but he's hiding secrets of his own. Suddenly appearances are everything, and knowing who to trust is anything but easy.Wat een boek! Ik kon er gewoon niet van slapen, ik moest weten hoe het zou eindigen! Tammara Webber verteld een liefdesverhaal met veel donkere kanten en rauwe randjes. Jacqueline heeft een herkenbaar verhaal met een sterke boodschap.

Jacqueline valt in een enorm gat wanneer haar vriendje het uitmaakt. Zijn reden: hij wil nog seks met andere meisjes voordat hij een politieke functie krijgt en aan zijn reputatie moet denken. BAM! In 1 klap is Jacqueline haar vriend kwijt, haar vrienden (wat toch zijn vrienden bleken te zijn) en faalt ze op school. Wanneer ze bijna verkracht wordt na een feestje en gered wordt door Lucas, veranderd haar leven.

Het boek begint leuk, je leert Jacqueline kennen en haar geschiedenis met haar vriendje. Ook lees je hoe erg ze zich aangepast heeft voor haar vriendje en wat zij allemaal voor hem heeft opgegeven. Samen met Jacqueline ontdek je hoe het leven ook zou kunnen zijn, wordt je sterker en leer je voor jezelf opkomen. Jacqueline wordt Jacqueline, in plaats van 'het vriendinnetje van'. Je voelt haar zwakte aan het begin van het boek en ik werd geraakt door de manier waarop ze groeide.
Jacqueline ontmoet Lucas, een stoere en coole jongen. Lucas blijkt een verschrikkelijk geheim met zich mee te dragen, maar ondanks zijn gecompliceerde karakter zul je voor hem vallen. Hallo nieuw boek-vriendje!

Achteraf vind ik wel dat de relatie tussen Jacqueline en Lucas iets beter had kunnen worden beschreven. Ik had iets meer situaties willen lezen waarin ze bij elkaar zijn om een nog beter beeld van hun relatie te krijgen. Ik miste net de spanning die je soms tussen personages hebt. Ook miste ik soms de beschrijvingen van de ruimtes, ik miste dan net details die ik nodig had om me iets voor te kunnen stellen.
Ondanks dat heeft Tammara Webber een sterk, romantisch en dramatisch verhaal gecreƫerd. Fans van Beautiful Disaster zullen Lucas en Jacqueline met open armen ontvangen. College Romance op zijn best.

Beoordeling:
1.       Cover   3/5 
De cover vind ik niet heel boeiend. Wel lijken de mensen echt op Lucas en Jacqueline, de donkere tinten geven de soms zwaardere thema's uit het boek goed weer. Ook de romantiek en liefde tussen de twee wordt goed weergegeven.
2.      Verhaal    4/5
Wat een stevig verhaal. Hoewel het romantische, lieve en grappige momenten heeft, is het wel een boek met een harde boodschap en aangrijpende thema's.
3.      Personages   4/5
De karakters in dit boek zijn allemaal goed uitgedacht en beschreven. Je gaat stiekem een beetje van ze houden en zult genieten van de veranderingen die ze doormaken.
4.      Wereld  3/5 
Het speelt zich af in Amerika, 2012. De omgeving wordt niet in detail omschreven maar je kunt je er wel een voorstelling van maken.
5.      Schrijfstijl   4/5
Tammara Webber schrijft op een leuke, frisse manier. Ze durft moeilijke thema's aan te gaan en weet dit op een geloofwaardige manier te beschrijven.

Met deze beoordeling komt het boek uit op 3,5/5 punten!

Koop hier!
Bookdepository, Amazon, Kobo

Het boek wordt al vertaald in verschillende talen. Hoewel de Nederlandse vertaling nog niet bekend gemaakt is, zal het waarschijnlijk niet lang duren voor zij deze ook op pikken! 

Een heerlijk romantisch en dramatisch boek voor je luie zondag. Zou je het willen lezen?


3 opmerkingen:

 1. Mooi review Emma! Ik wil dit boek erg graag lezen, maar heb tot nu toe nog geen goede site gevonden waar ik het e-book heb gekocht. waar heb jij het boek gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik dacht dus amazon, maar denk nu toch Kobo! Jij hebt ook een Kobo toch??

   Verwijderen
  2. Ik heb inderdaad een Kobo, maar ik kon het boek niet op Kobo vinden of op smashwords of eigenlijk ergens anders dan amazon. Toevallig heb ik gister een amazon gift card gewonnen en dus meteen dit boek ermee gekocht :)

   Verwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.