zaterdag 1 september 2012

Recensie: 666 Park Avenue - Gabriella Pierce

Mijn eerste recensie. Laat me weten wat je er van vindt!

666 Park Avenue (666 Park Avenue, #1)
Titel: 666 Park Avenue
Auteur: Gabriella Pierce
Genre: Paranormaal/bovennatuurlijk, Fantasy, Romantiek
Format: Paperback, Selexyz Donner
Publicatie datum: 1 februari 2011
Talen: Engels 

Samenvatting van Goodreads:
Jane thought she was living a fairy tale. Now she has to contend with burgeoning magical powers and a soon-to-be mother-in-law who is a witch ... literally

Welcome to New York City, where the socialites are witches.

Jane Boyle has been living a fairy tale. When her boyfriend Malcolm proposes, Jane can't believe her luck and decides to leave her Paris-based job as a fledgling architect and make a new start with him in New York. But when Malcolm introduces Jane to the esteemed Doran clan, one of Manhattan's most feared and revered families, Jane's fairy tale takes a darker turn. Now Jane must struggle with newfound magical abilities and the threat of those who will stop at nothing to get them.

Welcome to 666 Park Avenue....

Emma wees mij op dit boek en toen ik het in de winkel zag staan, was ik meteen verkocht. Het boek heeft een prachtige cover en de flaptekst sprak me erg aan. Na het lezen van dit boek zit ik met gemengde gevoelens deze recensie te schrijven. Aan de ene kant vond ik het een spannend boek met een aardige verhaallijn, maar aan de andere kant kwam het boek wat traag op gang en was het bij vlagen nogal ongeloofwaardig.

Jane is een wees uit Amerika, die door haar oma is opgevoed in Frankrijk. Haar oma is een overbezorgde vrouw en geeft haar totaal geen vrijheid, waardoor ze op haar 18de naar Parijs verhuisd en bij een architectenbureau gaat werken. Daar ontmoet ze bij een veiling de man van haar dromen, de rijke Malcolm, die haar na een maand al ten huwelijk vraagt. Ze besluit Parijs achter zich te laten en met hem mee te gaan naar Manhattan, maar niet voordat ze nog een laatste keer langs haar oma gaat om haar hiervan op de hoogte te stellen. Jane komt erachter dat ze een heks is, wat haar nieuwe leventje nu niet bepaald makkelijker maakt.

Aan het begin van het boek wordt door middel van flashbacks verteld hoe Jane Malcolm ontmoet en ze zich meteen tot hem aangetrokken voelt. Ze brengen de eerste maand veel tijd met elkaar door en hij vraagt haar al snel ten huwelijk. Ik kon er niet zo goed tegen dat een sterke, zelfstandige vrouw als Jane, die op haar 18de al besluit op zichzelf te gaan en haar leven zelf in richt zoals zij dat wil, zich na een maand (met voornamelijk seks) al voor de rest van haar leven aan een man wil binden. Verder blijkt Malcolm enorm rijk te zijn en vindt zij het helemaal niet raar om zijn geld uit te geven. Hierdoor had ik wat moeite om door het eerste deel van het boek heen te komen.

Ook kon ik van sommige personages weinig hoogte krijgen. Malcolm was daarin als geliefde van Jane nogal teleurstellend, omdat hij weinig deed waar je karaktereigenschappen aan kunt toedichten.

Wanneer het boek vordert en Jane en haar aanstaande echtgenoot in Manhattan zijn, krijgt het verhaal gelukkig wat meer vorm. Jane krijgt het zwaar door haar nieuwe schoonmoeder, Lynne, die haar nogal onder de duim probeert te houden. Lynne is een goed neergezet personage in het verhaal en ik kreeg de kriebels wanneer zij in het verhaal voorkwam. Het leukste van het boek vond ik de ontwikkeling van Jane's krachten en hoe zij door te oefenen steeds sterker werd. Het einde had wat goede wendingen, die ik niet helemaal verwacht had, waardoor ik benieuwd ben naar het vervolg op dit boek.

Beoordeling:
1.       Cover   5/5
De cover is prachtig en gedetailleerd. Het ziet eruit als een boek over The Upper East Side, waardoor je denkt aan series als Gossip Girl. Door het door goud omgeven 666 Park Avenue, krijg je toch het idee dat er een duister randje aan het boek zit.
2.      Verhaal    3/5
Het verhaal steekt goed in elkaar. Het eerste deel van het boek dat plaatsvindt in Frankrijk, lijkt wat gehaast, waardoor ik het moeilijk vond om me daar goed in te leven in de personages en een gevoel te krijgen voor de omgeving. In Manhattan nam de auteur meer de tijd voor het verhaal en kon ik niet stoppen met lezen tot het boek uit was.
3.      Personages   3/5
Jane was een sterk personage, die aardig wat ontwikkeling doormaakte. Jammer dat een aantal andere personages erg vlak bleven, waardoor je niet echt inzicht in hun karakter krijgt.
4.      Wereld   3/5
Het verhaal speelt zich af in de normale wereld en de plekken die Jane bezoekt zijn goed uitgewerkt, waardoor je je goed in kunt leven in het verhaal. Ik vond de wereld alleen wel wat beperkt.
5.      Schrijfstijl   4/5
Gabriella Pierce heeft een goede schrijfstijl, de situaties en locaties worden goed beschreven en het boek leest snel weg.

Met deze beoordeling komt het boek uit op 3 punten!

Koop hier!
Engels: Bol.com, Bookdepository, Amazon, Kobo

Het boek is (nog) niet verkrijgbaar in het Nederlands en kan voor beginnende Engelse boeken lezers wat lastige woorden bevatten. 

Leuk weetje: in Amerika is er ook een serie gemaakt, gebaseerd op dit boek, met de naam 666 Park Avenue. Deze serie is in Januari 2012 in première gegaan.

Laat me weten wat je van mijn ALLER eerste recensie vond. Ik hoor graag tips en tricks om nog betere recensies te kunnen schrijven.


Photobucket

3 opmerkingen:

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.