dinsdag 25 december 2012

Recensie: Stad van Gevallen Engelen #4 - Cassandra Clare

Het is kerst en Oud en Nieuw komt eraan! Dat wordt even relaxen met familie en vrienden en hopelijk ook nog wat lezen. We wensen jullie fijne kerstdagen en een prachtig Nieuwjaar vol met nieuwe boeken! Veel leesplezier deze dagen!


 Titel: Stad van Gevallen Engelen (Kronieken van de Onderwereld #4)
Auteur: Cassandra Clare
Genre: Young Adult, Bovennatuurlijk, Fantasy, Paranormaal
Format: paperback, Bookdepository
Publicatie datum: april 2011
Talen: Engels, Nederlands, Spaans, Frans etc.
City of Fallen Angels (The Mortal Instruments, #4)
Samenvatting van Goodreads:

De oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel.

Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie…Recensie deel 1
Recensie deel 2
Recensie deel 3

Het vierde deel van deze serie vind ik tot nu toe de minste. In dit deel proberen Clary en Jace toch hoe het is om een stel te zijn. Eindelijk! Toch? Nee dus. Want Jace wordt geplaagd door nachtmerries en in de stad heerst grote onrust onder de onderlingen. Simon, de beste vriend van Clary was voor mij een lichtpuntje in het boek, zijn verhaallijn hield voor mij het boek boeiend. Ook de andere personages hebben een grotere rol gekregen in de serie, dit is goed aangezien de twee hoofdpersonen voor mij niet interessant meer waren.

Jace, stoere Jace. Natuurlijk, nachtmerries zijn afschuwelijk.. maar de andere delen hebben mij duidelijk gemaakt dat Jace √°ltijd voor de veiligheid van anderen gaat. Zijn reactie op deze horror beelden (verbergen) is voor mij niet logisch. Ook gaat het zeuren, sorry maar Jace zeurt niet. Jace neemt actie! Dus voor mij had de Jace in dit boek een heel verkeerd gevoel. Ook het verhaal verzwakte wat, in het derde deel is zoveel opgelost dat er opeens allemaal nieuwe problemen moesten komen. Wel zijn het leuke nieuwe problemen. Ook is het leuk om de andere personages een nog grotere rol te zien krijgen. Daarnaast maakt het einde van het boek veel goed.

Beoordeling:
1. Cover 4/5 
Een mooie cover! Ik vind de jurk van Clary alleen niet zo mooi en ook niet gepast. In het boek draagt ze op een gegeven moment wel een jurk, maar niet die! Ook is geel voor mij geen Clary kleur.
2. Verhaal 3/5
Het verhaal sukkelde voor mij een beetje in. Omdat het derde deel veel afsluit, moeten we in dit deel weer wennen aan een nieuw verhaallijn.
3. Personages 3/5
Hoeveel Jace en Clary mij niet konden boeien, geef ik toch 3 punten omdat de andere personages het met hun verhaallijnen helemaal goed maken!  

4. Wereld 4/5
We zijn weer terug in het oude en vertrouwde New York. Omdat Clary nu in training is, leren we weer heel andere dingen over de Schaduwjagers wereld.
5. Schrijfstijl 3/5
Cassandra Clare is voor mij haar normale topniveau wat verloren. Laten we hopen dat ze het snel weer goedmaakt!


Dat geeft dit boek een beoordeling van 3/5 punten!


Koop hier!
Nederlands: Selexyz, Bol, Bruna
Engels: Selexyz, Bol , Bookdepository, Amazon


 

6 opmerkingen:

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.