maandag 10 december 2012

Musing Mondays #12


Musing Mondays is een wekelijks terugkerend thema, gehost door MizB op Should Be Reading. Elke week krijgen we een boekgerelateerde vraag, die we zo eerlijk mogelijk zullen beantwoorden. 

De vraag van deze week: 
What was the last book you could not finish and why?


Wat een lastige vraag! Ik heb gewoon even op Goodreads moeten kijken, daar heb ik namelijk een boekenplank gemaakt met 'couldn't finish' boeken. Op deze plank staan in totaal 6 boeken en dat in de afgelopen 3 jaar! Ik geef niet snel op dus. 
Het boek wat ik er voor het laatst op heb gezet is First Grave on the Right - Darynda Jones. Het grappige is dat dit boek een 4.10/5 score heeft op Goodreads. Heel erg goed dus! Soms is een boek gewoon niet voor jou geschreven en dat is ook helemaal niet erg. Ik kan me herinneren dat dit boek niet slecht was, maar ik vond de hoofdpersoon niet zo boeiend, de schrijfstijl beviel me niet helemaal en ik vond het verhaal niet aantrekkelijk. 

Gelukkig staan er zoveel lovende recensies op Goodreads dat ik me niet schuldig voel. Er zijn genoeg mensen die het wel leuk vonden! Ik kan je dit boek dus niet afraden omdat het niet zulke boeiende redenen zijn dat ik niet voorbij hoofdstuk 3 kwam. Misschien kun je me zelfs nog overtuigen het nogmaals te proberen met hele goede argumenten ;)

Welk boek kon jij echt niet uitkrijgen en waarom?


6 opmerkingen:

 1. Ik geef ook niet snel op! Als ik een boek lees dat ik niet leuk vind dan ploeter ik me er wel door heen, want ik moet altijd weten hoe het eindigt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa! Dat heb ik dus ook. Of ik moet de hoofdpersoon te kinderachtig vinden ofzo, dan kan ik nog wel eens stoppen. En 1 keer had ik een boek dat over magie enzo ging maar was heel normaal om drugs te gebruiken, niet echt mijn ding :p Skip jij dan niet stiekem dingen? ;) Ik lees dan wel heeeel snel mn boek uit.

   Verwijderen
 2. Ja stukken die ik echt niet leuk vind om te lezen skip ik wel, dan ga ik gewoon verder naar de volgende bladzijde of zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit boek stond juist op mijn wishlist! Maar ik was wel aan het twijfelen of ik het wilde lezen... Haha, die twijfel is nu nog erger :P
  Ik ben ook geen opgever, ik skim dan ook liever! Ik wil toch altijd wel weten hoe een boek afloopt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dit boek met veel plezier uit gelezen ;) Kan me wel voorstellen dat het niet voor iedereen is. Is toch een zeer specifieke schrijfstijl/ taalgebruik.

  Het laatste boek wat ik heb opgegeven is de engelse versie van Bram Stoker's Dracula. Heb zelfs het luisterboek nog geprobeerd. Van het luisterboek vond ik de vrouwen stemmen echt verschrikkelijk en in het boek zelf was het taalgebruik zeer moeizaam (engels). Merk dat "the classics" sowieso veel moeite opleveren bij me.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.