vrijdag 12 oktober 2012

Recensie: The Healing Wars trilogie

Titel: The Healing Wars
Auteur: Janice Hardy
Genre: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk.
Format: e-book
Publicatie datum: 2009
Talen: Engels, Duits

Samenvatting van Goodreads:

Nya is an orphan struggling for survival in a city crippled by war. She is also a Taker—with her touch, she can heal injuries, pulling pain from another person into her own body. But unlike her sister, Tali, and the other Takers who become Healers' League apprentices, Nya's skill is flawed: She can't push that pain into pynvium, the enchanted metal used to store it. All she can do is shift it into another person, a dangerous skill that she must keep hidden from forces occupying her city. If discovered, she'd be used as a human weapon against her own people.

Rumors of another war make Nya's life harder, forcing her to take desperate risks just to find work and food. She pushes her luck too far and exposes her secret to a pain merchant eager to use her shifting ability for his own sinister purposes. At first Nya refuses, but when Tali and other League Healers mysteriously disappear, she's faced with some difficult choices. As her father used to say, principles are a bargain at any price; but how many will Nya have to sell to get Tali back alive?Ik begon met het plan om alleen het eerste deel te recenseren, maar toen het einde van het eerste boek naderde besefte ik dat dat niet ging lukken. Dat wil niet zeggen dat het een open einde heeft, helemaal niet zelfs! Ik wilde gewoon zo graag weten wat Nya's volgende stappen zouden worden dat ik maar door bleef lezen! Dus de afgelopen twee weken heb ik samen met Nya doorgebracht in haar wereld.

Simpel gezegd is deze wereld verdeeld in drie volken. 1 van deze volken heeft de andere overgenomen door een afschuwelijke oorlog. In deze oorlog zijn Nya en haar zusje Tali hun ouders en hun huis verloren. Tali wordt nu opgeleid door de helers en heeft bij hen onderdak. Ook Nya kan mensen genezen maar haar kracht is net iets anders, waardoor ze het verborgen moet houden. Van haar krachten kan op een ernstige manier misbruik gemaakt worden, daardoor woont Nya op straat. Maar wanneer haar zusje en nog meer helers verdwijnen staat Nya voor een enorm dilemma. De gevolgen van haar gave zijn enorm, maar moet ze niet alles op alles zetten om haar zusje en haar stad te redden?


Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin in de war raakte van alle onbekende woorden. Geveg, pynvium. De geschiedenis was me even een raadsel, maar langzaam viel alles gelukkig op zijn plek (misschien had ik de kaartjes aan het begin van het boek ook iets beter kunnen bestuderen). 
Na dit kon ik alleen nog maar genieten van deze serie! Nya is een enorm sterke en geharde jonge vrouw die het niet makkelijk heeft. Ze werkt elke dag hard om voedsel en onderdak te kunnen betalen en zelfs dit lukt niet altijd. Een lichtpuntje is dat het met haar zusje goed gaat, de band tussen de twee meiden is aangrijpend sterk. 

Wanneer het verhaal echt op gang komt, komen er steeds meer leuke en boeiende karakters de hoek om kijken. Ik vind het leuk dat in deze serie slecht niet meteen echt slecht is. Zwart/wit én grijs. Het verhaal zit goed in elkaar en is niet enorm voorspelbaar. Verwacht geen grote verrassingen maar de sfeer is zo lekker dat je toch meegezogen wordt in The Healing Wars serie. Wel miste ik soms de romantiek in het boek, het gaat echt meer om het avontuur.

Ik was al snel gehecht aan Nya en ik denk dat meer mensen dit zullen ervaren. Wees blij dat de serie al klaar is! Want je wilt zo snel mogelijk bij het einde komen, en dat kan alleen met alle drie de boeken op je ereader of in je boekenkast. Goede aankoop!

Beoordeling:
1.       Cover   4/5 
De covers van deze serie vond ik op eerste gezicht niet mooi. Dit is puur persoonlijk omdat ik geen fan ben van het 'neppe'. Maar wanneer je elk boek leest begin je de cover enorm te waarderen, ze sluiten zo goed aan! Echt heel knap gedaan! Je hebt ook nieuwe covers, deze zijn meer mijn stijl maar ik twijfel nog een beetje of ze nou ook zo mooi aansluiten.
2.      Verhaal    4/5
Zoals ik al eerder aangaf is het een meeslepend verhaal. Het grijpt je en laat je niet los tot je weet hoe het afloopt. De schrijfster heeft een mooi en boeiend verhaallijn bedacht, ook was er voor mij geen verschil in 'leukheid' van elk boek. Het niveau was steeds ongeveer even hoog!
3.      Personages   4/5
Je maakt kennis met Nya en haar verhaal laat je niet snel los. Ze is een leuk en menselijk personage, haar problemen zijn interessant om over te lezen. Haar vrienden zijn stuk voor stuk boeiende personages met eigen persoonlijkheden.
4.      Wereld  4/5
De wereld was even verwarrend maar als je gewoon even de tijd neemt om het kaartje te bekijken dan zul je het niet zo verwarrend vinden als ik! Hardy is goed in het creëren van sfeer.
5.      Schrijfstijl   4/5
Janice Hardy heeft een boeiende schrijfstijl, ze heeft interessante ideeën en kan dit goed overbrengen.

Dat geeft dit boek een beoordeling van 4/5 punten!

Koop hier!

6 opmerkingen:

 1. Ik kan niet wachten om deze serie te gaan lezen. Het eerste deel heb ik al, nu nog de tijd om het ook echt te lezen :p.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik snap je echt helemaal. Ik lag op bed een beetje te bladeren door mn eboeken en kwam deze tegen en klikte eventjes om de cover beter te kijken.. ik ben hem eigenlijk puur toevallig gaan lezen haha! Dat is het probleem met teveel boeken hebben he? Wat een luxe ;)

   Verwijderen
  2. Klopt :P. Eigenlijk koop ik gewoon te veel boeken en sommige boeken vergeet ik gewoon dat ik ze hebn.

   Verwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.