zaterdag 16 maart 2013

Recensie: Revived - Cat Patrick

Titel: Revived
RevivedAuteur: Cat Patrick
Genre: Young Adult, Fictie, Science Fiction
Format: Paperback
Publicatie datum: 1 mei 2012 
Talen: Engels, Duits, Frans

Samenvatting van Goodreads:

The world fades to nothing, and before I have the chance to think another thought...I'm dead.

My name is Daisy West and my whole life is a lie. I'm part of a programme to test a drug called Revive - a drug that brings people back from the dead. I have died five times. I've been Revived five times. With each revival comes a new name, a new town...a new life. But this time, I won't let myself die. This time, I've found a love that I can't let go of. This time, I'm going to make my life my own.Ik heb lang getwijfeld over mijn beoordeling van dit boek. Aan de ene kant is het grappig en een tof onderwerp, maar iets aan het boek stoorde mij. Het heeft me dan ook veel tijd gekost om een recensie te schrijven.

Ik heb dit boek voor mijn verjaardag gekregen van een vriendin! Dit boek stond al langere tijd op mijn goodreads wishlist. De woordjes 'drugs' en 'revive' maakte mij erg enthousiast. 
Toen ik het eerste hoofdstuk las werd dit gevoel al iets minder. Je maakt kennis met Daisy en leest over een keer dat ze doodgegaan is. Naarmate het boek verder gaat ga je je afvragen hoe het kan dat 1 persoon zo vaak dood gaat. Er worden meerdere redenen gegeven voor haar vake 'doodgaan' maar geen 1 van die redenen doet het voor mij. Een zwak punt in het boek dus. Daarnaast is Daisy opgevoed door 2 FBI/CIA weetikveel agenten... niemand, maar dan ook niemand mag weten dat zij een drugs heeft gekregen en weer levend werd. NIEMAND. Dat is er ingedrild vanaf haar kindertijd. Daarom is het ook heel logisch dat de eerste jongen die een beetje interesse in haar toont, meteen haar echte 'levens'verhaal te horen krijgt.

Nu lijk ik echt een zeurpiet, want het boek was heus wel leuk om te lezen. Maar er zitten te grote gaten in, ik kan daar dan echt niet tegen. Dit schijnt te gebeuren wanneer je teveel boeken leest, je wordt te kritisch en gaat op andere dingen letten. Al denk ik dat zelfs in periodes dat ik minder las, ik dit boek niet had kunnen accepteren.

Wat vond ik wel leuk? Een meisje die ze leerde kennen, maakt het boek leuk. Haar stiefvader is een leuk karakter. En sommige emoties en gebeurtenissen zijn zeer realistisch en mooi beschreven. Minder vond ik de hoofdpersoon zelf, Daisy, ze gedraagt zich heel onverantwoordelijk voor iemand met haar opvoeding. De jongen op wie ze verliefd wordt is wel een schatje, ook vind ik het leuk dat hij niet altijd goed op haar reageert. Geloof het of niet, maar dit liefdeskoppel heeft hele normale meningsverschillen! Verfrissend.

Ik denk dat het boek bedoelt is voor de iets jongere lezer. Iedereen weet dat Young Adult voor alle leeftijden geschreven is, maar dit boek zit op het randje van Young Adult en een tienerboek. Het grappige is dat ik me normaal in elk genre wel kan vinden, kinderen, tieners, volwassenen.. ik verslind het allemaal. Maar iets aan dit boek rammelt.

Beoordeling:
1. Cover 4/5 
De cover vind ik echt geweldig. Ik zou deze meteen van een plank pakken in de winkel. Het lijkt net alsof ze uit een cocon komt.
2. Verhaal 2/5
Het idee vind ik echt enorm leuk. Het is een origineel onderwerp met leuke karakters.
3. Personages 3/5
Ik vond Daisy vrij kinderachtig voor haar leeftijd en iemand met haar opvoeding. Het fijne aan dit boek is dat de andere personages allemaal wel heel leuk zijn! Ze zijn goed uitgewerkt met allemaal hun eigen persoonlijkheid.

4. Wereld 3/5
Over de wereld leer je niet zoveel. Het gaat niet echt om de omgeving aangezien Daisy vaak verhuisd. Je merkt dat het meer gaat om inrichting, dit waarschijnlijk omdat Daisy hier veel aandacht voor heeft.
5. Schrijfstijl 3/5
Cat Patrick is voor mij een nieuwe schrijfster. Ze heeft nog niet echt haar eigen 'stem'. Ik kan niet iets bedenken wat haar schrijfstijl zo typisch of herkenbaar maakt.


Dat geeft dit boek een beoordeling van 3/5 punten!


Heb jij dit boek al gelezen? Dan ben ik erg nieuwsgierig naar wat jij er van vond! Laat een reactie achter!


 

8 opmerkingen:

 1. Ik moet dit boek nog steeds lezen, ik vond het andere boek van deze schrijver Forgotten erg goed en heb daarom dit boek gekocht. Heb sindsdien echter al wat negatieve reviews erover gelezen en ik vraag me af of ik het een leuk boek ga vinden of niet. Al moet ik zeggen dat bij Forgotten de uitleg van de vreemde verschijnselen ook een beetje vreemd was, maar het was wel een leuk boek desondanks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, hier is de uitleg wel aanwezig. Maar het is erg zwakjes. Ik ben super benieuwd wat jij er van vind, ga snel lezen! ;)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Woops, ik was net iets te snel met posten. In ieder geval; het is soms echt jammer dat er zulke onverklaarbare gaten in een verhaal zitten. Sommige boeken kunnen dat wel hebben, maar zo te horen is dit er één die dat niet moet hebben. Het is inderdaad vreemd dat ze zomaar haar levensverhaal aan hem vertelt. Het concept klinkt leuk, maar ik denk dat ik hier voorlopig even mee wacht. Bedankt voor de review! :)

   Mel@thedailyprophecy.

   Verwijderen
  2. Het concept is zeker leuk! Dat is ook wat ik zo jammer vind, het idee is leuk maar de uitvoering is niet oke! Bedankt voor het lezen!

   Verwijderen
 3. haha, heel herkenbaar dat kritischer worden als je mer boeken leest. Dat merk ik ook de laatste tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat jammer dat je dit niet zoveel vindt! Ik vond haar book Forgotten echt heel leuk en keek erg uit om deze te lezen, maar ik stel dat nu nog maar even uit ;). Toch teveel andere leuke boeken om te lezen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker niet deze auteur opgeven! Ik heb namelijk haar eerste boek gelezen, Forgotten, en het was echt super goed! Net zoals Helene wil ik deze lezen, alleen jammer dat het net op het randje is en dus misschien beter geschikt is voor de jongere lezers. Als ik een paperback copy van de boek kan vinden koop ik het wel, maar ik ga het nu nog niet bestellen. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.