maandag 8 april 2013

Recensie: Rot and Ruin - Jonathan Maberry

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, is het ietsjes stiller op Boekenzee! Sorry, sorry, sorry! Ik ben vorige maand begonnen met een nieuwe baan en heb het in mijn hoofd eventjes te druk gehad. Anoeska is aan het afstuderen en stage lopen en werken en weetikveelwat allemaal. Maaaaar, we leven nog en we lezen nog (dat is eigenlijk belangrijker), maar het schrijven van recensies lijdt er een beetje onder.

Dus nogmaals sorry, ik ben zo ondertussen een klein beetje gewend op mijn werk. Dus hopelijk krijg ik in mijn hoofd ook weer iets meer ruimte voor boeken!
 

Titel: Rot and Ruin
Auteur: jonathan Maberry
Genre: Young Adult, Dystopie, Zombie
Format: Paperback - Bookdepository
Publicatie datum: 14 september 2010
Talen: Engels, Frans

Samenvatting van Goodreads:

Rot and Ruin (Benny Imura, #1)
Nearly fourteen years ago, a freak virus swept across the world turning the living into the undead. Benny Imura was only a toddler, but his last memory of his parents is tainted by the image of them becoming zombies, and he blames his older brother, Tom, for not saving them.

Now Benny is fifteen, and Tom wants them to put their difficult relationship behind them and work together in the “family business”: as zombie killers. It’s the last thing Benny wants to do, but he needs a job and he thinks it’ll be an easy ride.

But when they head into the Rot and Ruin, an area full of wandering zombies, Benny soon realises that there’s more to the job than just whacking zombies. And, as he’s confronted with the truth about the world around him Benny makes the most terrifying discovery of all, that the worst monsters you can imagine might actually be human...Met Rot and Ruin wakkerde mijn verslaving aan zombie boeken weer aan. De spanning, het avontuur en de hardheid in deze boeken doen het voor mij erg goed. In Rot and Ruin is het precies hetzelfde. De hoofdpersoon is Benny Imura, een vijftienjarige jongen met een zeer puberale denkwijze. Hij is opgegroeid binnen een met hekken ommuurd dorpje. Zeer beschermend dus. Benny denkt alles te weten en te snappen.. maar op het moment dat hij zijn eerste stappen buiten het hek zet, beseft hij dat alles misschien iets anders zit dan hij dacht.

Zombies zijn eng, maar na zoveel jaar is de juiste wijze om met ze om te gaan wel ontdekt. Je komt er in dit boek al snel achter dat de zombies niet de bad guys zijn. In dit boek is niks wat het lijkt. Relaties veranderen en waarheden komen boven tafel. Het is actie, na actie, na actie. Maar ook een diepe karakter ontwikkeling, waardoor je nagelbijtend de actie scenes zit te lezen. Want het gaat toch zeker niet gebeuren dan een favoriet karakter het loodje legt? 

Ja. Dit is een boek waar je nagel korter van worden. Een boek die je meeneemt naar de wc om geen moment te missen. Een boek met een emotioneel randje.
Nee. Dit is geen vies boek, natuurlijk vliegen er hier en daar wat hersendeeltjes rond.. maar don't worry, dit wordt niet helemaal in detail beschreven. Dit is een avontuur van een jongen in een geheel nieuwe wereld, waarin zombies misschien niet de slechterikken zijn.

Beoordeling:
1. Cover 3/5 
De cover is spannend! Opvallend genoeg om opgepakt te worden in de winkel. Ik vind hem niet heel mooi, dat oog vind ik een beetje raar (misschien heb ik iets gemist in het boek). Het zwart/wit en het kleur gedeelte is wel heel mooi gedaan.
2. Verhaal 5/5
Het verhaal begint wat langzaam en inleidend. Maar voor je het weet ben je op avontuur met Benny. Door de band die je voelt met de personages beleef je het verhaal nog intenser.
3. Personages 4/5
Er zijn aardig wat personages om te onthouden. Gelukkig stelt Benny ze door het hele boek rustig aan ons voor, je krijgt de tijd om ze te leren kennen! En wanneer je ze leert kennen, ben je zeer blij dat je dit boek bent gaan lezen.

4. Wereld 4/5
De wereld wordt samen met Benny door ons ontdekt, na de zombie apocalypse leeft hij in een kleine gemeenschap. Het is in principe niet nodig om de bescherming van de hekken te verlaten. Maar Benny doet dit voor zijn werk, samen met Tom, toch wel. Omdat Benny ook nog niet veel weet ontdek je door het boek heen steeds meer.
5. Schrijfstijl 4/5
Ik kan Maberry zijn schrijfstijl niet omschrijven. Hij kan saaie handelingen op zo'n manier beschrijven dat het boeiend is om over te lezen. Hij kan een bepaalde toon in zijn schrijftaal gebruiken waardoor je aanvoelt hoe Benny iets denkt. Heel bijzonder!


Dat geeft dit boek een beoordeling van 4/5 punten!


Wil je het boek nu graag aanschaffen? Klik dan op één van de links en koop hem! 
Amazon - Bol - Bookdepository - Selexyz

Wat is jou favoriete zombie boek? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Waar werk je nu?
  Rot and Ruin klinkt als een goed zombie-boek! Eens in de zoveel tijd kan ik daar wel van genieten, dus deze gaat op mn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé, gefeliciteerd met je baan! En je hoeft je toch niet te excuseren omdat je niet zoveel blogt. Sommige dingen gaan nou eenmaal voor!

  Ik heb een tijdje terug het tweede deel van deze serie voor een mooi prijsje op de kop getikt bij een boekenbeurs, dus ik hoop dat ik deel 1 snel kan kopen (ik hoop voor m'n verjaardag) Het klinkt geweldig! Ik ben gek op zombies en het opgroeien binnen een ommuurd dorp klinkt een beetje als één van m'n favoriete zombie boeken (forest of hands and teeth) Erg leuk dat het over een jongen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  Ik heb het tweede deel in deze serie voor een prikje kunnen scoren op het Boekenfestijn. Rot & Ruin ga ik dus nog bestellen en zo'n positieve review is natuurlijk altijd goed :)

  Qua zombie boeken ben ik eigenlijk nog een beetje aan het verkennen. Mijn allereerste was Pride & Prejudice & Zombies, maar die heb ik niet eens uitgelezen (misschien genoot ik niet zo van het verhaal omdat ik de originele Pride & Prejudice nog niet heb gelezen). Het eerste zombie boek dat ik echt heb uitgelezen was The Forest Of Hands And Teeth van Carrie Ryan en die vond ik dan weer super goed. TFOHAT is tot nu toe dus mijn favoriete zombie boek :)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.