zondag 10 februari 2013

Recensie: Lola and the Boy Next Door - Stephanie Perkins

Titel: Lola and the Boy Next Door
Auteur: Stephanie Perkins
Genre: Young Adult, Fictie, Romantiek
Format: Paperback
Publicatie datum: 29 september 2011
Talen: Engels, Portugees, Spaans

Samenvatting van Goodreads:

Budding designer Lola Nolan doesn’t believe in fashion...she believes in costume. The more expressive the outfit--more sparkly, more fun, more wild--the better. But even though Lola’s style is outrageous, she’s a devoted daughter and friend with some big plans for the future. And everything is pretty perfect (right down to her hot rocker boyfriend) until the dreaded Bell twins, Calliope and Cricket, return to the neighborhood.

When Cricket--a gifted inventor--steps out from his twin sister’s shadow and back into Lola’s life, she must finally reconcile a lifetime of feelings for the boy next door.Het begon allemaal met Anna and the French Kiss. Daar leerde ik Anna kennen die in Parijs naar school moest... en daar natuurlijk een romantisch avontuur beleefde. En dan nu Lola! De boeken zijn een serie, maar kunnen apart gelezen worden. De schrijfster heeft ze dan ook als losstaande delen uitgebracht. Maar als je het gehele verhaal wilt weten, begin dan bij Anna!

Lola is een jong meisje met veel dromen en grootse toekomstplannen. Ze heeft een geweldig vriendje, hij is lief, attent, zit in een band, is dus super stoer en.. ouder! Zucht. Het enige wat tegenzit in de relatie zijn haar ouders maar Lola gelooft er heilig in dat dat ooit goed gaat komen.
Maar dan gaat alles mis.
Want de Bell-tweeling verhuisd terug. Wat betekend dat Cricket terug is. Cricket, de jongen waar Lola een paar jaar geleden stapel verliefd op is geworden. Dezelfde jongen die haar enorm veel pijn heeft gedaan. En dan blijkt hij nog knapper te zijn geworden en zijn persoonlijkheid nog steeds even leuk. Hoe moet dat nu verder?

Lola is een enorm leuk karakter. Lola wil een designer worden en trekt zelf de meest gekke outfits aan. Glitters, veren en alle kleuren van de regenboog met mooie pruiken. Ik moest eerst even wennen aan al die drukke outfits, ik snapte niet goed waarom ze zo gekleed ging. Maar aan het einde van het boek zit je juichend op je bed, wanneer ze weer lekker gek gekleed over straat gaat. Want geloof het of niet, die kleren zijn Lola. 
Ik had meteen al wat slechte gevoelens bij het huidige vriendje van Lola, hoewel hij (meestal) een schatje is, mistte ik de Cricket-factor. Ik was dan ook het hele boek lang Pro-Cricket.
Wanneer je Anna and the French Kiss hebt gelezen, sta je helemaal te trappelen. Anna en haar geweldige liefde zijn namelijk vrienden van Lola en je leest tussen de regels door ook iets over hoe hun relatie verlopen is!

Wat ik minder vond was de drama. Soms wilde ik de karakters echt door elkaar schudden. Hoe moeilijk is het om gewoon met elkaar te praten?


 Beoordeling:
1. Cover 4/5 
Ik vind de cover wel grappig, het is een echte romantische contemporary cover. Ook is het leuk om Cricket en Lola visueel te zien.
2. Verhaal 4/5
Het verhaal is complexer dan je denkt, maar hier ga ik niet teveel over verraden. Een paar verrassingen hier en daar zijn veel leuker!
3. Personages 4/5
Ik ben een klein beetje verliefd geworden op de personages. Ik vond Anna en haar vriendje al leuk, wanneer je Lola en Cricket in de mix gooit wordt het alleen maar leuker! Er komt nog een derde deel, ik ben heel benieuwd wie we dan gaan terug zien!

4. Wereld 3/5
Over de wereld leer je niet zoveel. Het is al snel duidelijk dat het gewoon een Amerikaans stadje is, je krijgt wel beschrijvingen van Lola's kamer, haar huis, Cricket zijn huis, maar het stadje en de rest van de omgeving blijf wat vaag. (Wat in het geval van een contemporary romance boek niet zo uitmaakt).
5. Schrijfstijl 4/5
Stephanie Perkins heeft een leuke schrijfstijl, ik vind het niet heel bijzonder. Wat haar boeken leuk maken zijn de karakters en de gebeurtenissen. Echt iets speciaals aan haar schrijfstijl is mij niet opgevallen. Ik vind het boek bijvoorbeeld ook niet ontzettend goed geschreven. Gewoon entertaining!


Dat geeft dit boek een beoordeling van 4/5 punten!


Koop hier!
Engels: Bol , Bookdepository, Amazon

Hou jij wel van romantiek en wat denk jij van Lola? Nog leuke boekentips?


 

7 opmerkingen:

 1. Ik heb Anna and the French Kiss al zo lang op mn verlanglijstje staan! Heb je The Statistical Probability of Love at First Sight gelezen? Die schijnt ook heel leuk te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die heb ik gelezen! Hij is inderdaad best schattig :) Nou als je Anna in een winkel ziet liggen moet je hem meenemen! Echt leuk ook over Parijs enzo!

   Verwijderen
 2. Ik was niet zo'n fan van Anna and the French kiss. Een beetje teveel drama, vooral omdat het veel makkelijker opgelost kon worden. Dit boek klinkt al een stuk beter en ik denk dat ik hem wel een keer een kans geef :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, deze is qua drama gehalte echt 10 keer beter. Luchtiger! Haha maar er is wel beetje drama.. en raad eens? Ze praten niet! Hoe moeilijk is het om woorden te gebruiken? zucht.

   Verwijderen
 3. Ik ben ook in dit boek begonnen, maar besloot na een paar pagina's dat ik eerst Anna and the Frensh Kiss wilde lezen. :) Nu ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar het boek :)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vinden wij erg leuk! We proberen er dan ook altijd op te reageren.